Jurnalul.ro Ştiri Externe Brazilia amenință cu interzicerea pariurilor sportive 

Brazilia amenință cu interzicerea pariurilor sportive 

de Redacția Jurnalul    |   

Președintele Braziliei, Luiz Inacio Lula da Silva, al cărui guvern încearcă să oprească nebunia pariurilor sportive care consumă veniturile gospodăriilor, a declarat duminică că va interzice pariurile online, dacă reglementarea nu va vindeca „dependența” pariorilor, scrie Reuters.

Brazilienii pasionați de fotbal și de pariuri au căzut în plasa pariurilor sportive de când acestea au fost legalizate în 2018, iar studiile bancare arată că pariurile afectează veniturile gospodăriilor, reducând cheltuielile de consum și falimentând familii.

„Dacă reglementarea nu funcționează, nu voi ezita să pun capăt (pariurilor) definitiv”, a declarat Lula reporterilor după ce și-a exprimat votul în alegerile municipale din Sao Paulo.

Lula a declarat că este inacceptabil ca familiile cu venituri mici care primesc transferuri de securitate socială prin programul brazilian Bolsa Familia să cheltuiască banii pe pariuri.

Secretariatul brazilian al premiilor și pariurilor (SPA) a publicat săptămâna trecută o listă a companiilor de pariuri sportive autorizate să opereze aproximativ 200 de mărci de pariuri sportive în cotă fixă în ceea ce a devenit rapid una dintre cele mai mari piețe de pariuri din lume.

Conform noilor reglementări, nu va fi permisă utilizarea cardurilor de credit pentru pariuri.

Sute de companii au fost respinse pentru că nu îndeplineau condițiile impuse de Brazilia.

Cu toate acestea, daunele aduse veniturilor gospodăriilor, în special familiilor mai sărace, au îngrijorat guvernul, iar îngrijorarea acestuia a crescut după ce banca centrală a raportat că 3 miliarde de reali (550 de milioane de dolari) au fost cheltuiți pe pariuri în luna august de către beneficiarii programului Bolsa Familia.

Lula a convocat joi o reuniune a cabinetului pentru a discuta dacă să le interzică beneficiarilor programului Bolsa Familia să parieze, dar nu a fost luată nicio decizie.

Lula nu dorește să oprească pariurile, deoarece brazilienii vor paria oricum, a spus el, subliniind că interdicțiile nu au oprit luptele ilegale de cocoși și pariurile clandestine pe numere, o formă de jocuri de noroc numită „jogo do bicho” care există încă din secolul al XIX-lea.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri