Jurnalul.ro Ştiri Social Burgeri cu E.coli de la McDonald's. A fost găsit ingredientul care a provocat toxiinfecțiile alimentare

Burgeri cu E.coli de la McDonald's. A fost găsit ingredientul care a provocat toxiinfecțiile alimentare

de Redacția Jurnalul    |   

Ingredientul din produsele McDonald's care a provocat toxiinfecții alimentare cu E.coli a fost descoperit, potrivit autorităților sanitare americane. 90 de oameni s-au îmbolnăvit și o persoană a murit.

„Ceapa proaspătă, tăiată mărunt, servită pe Quarter Pounders și alte produse din meniul McDonald's sunt sursa probabilă a acestei epidemii”, arată Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, potrivit Science Alert, citat de Antena3 CNN.

Produsul a fost furnizate de Taylor Farms, care a emis o retragere voluntară. Și lanțul McDonald's a scos ceapa din rețetele sale.

Restaurantele din mai multe state americane au retras temporar burgerii din meniurile lor în această lună, pe fondul epidemiei.

Numărul clienților bolnavi se ridică la 90, dintre care 27 au fost spitalizați, iar o persoană vârstnică din Colorado a murit.

McDonald's a anunțat, duminică, reluarea vânzării hamburgerilor Quarter Pounder, după ce testele pentru E. coli au ieșit negative.

Bacteria E. coli provoacă diaree, crampe stomacale și vărsături care durează 3-4 zile. Majoritatea persoanelor se recuperează fără a avea nevoie de tratament, însă unele dezvoltă complicații.

Subiecte în articol: mcdonalds epidemie e coli fast food
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri