Jurnalul.ro Sport Sporturi Ruud trece de Zverev și revine în finala de la Roland Garros

Ruud trece de Zverev și revine în finala de la Roland Garros

de Redacția Jurnalul    |   

Casper Ruud a reușit vineri să se califice în cea de a treia finală de Grand Slam din carieră, din cele cinci la care a participat. Norvegianul a câștigat semifinala de la Roland Garros, învingându-l pe germanul Alexander Zverev în trei seturi, cu 6-3, 6-4, 6-0, după doar 2 ore și 9 minute.

"Sincer, am ieșit pe teren și am încercat să joc fără prea multe sentimente, fără să mă gândesc prea mult", a declarat Ruud în interviul său de pe teren. "Dacă este spre sfârșitul turneului, toți cei care joacă astăzi aici s-au descurcat bine oricum. Așa că am încercat să joc fără presiune, fără să mă gândesc prea mult și să nu joc cu prea multe emoții, dacă are sens.

"Astăzi a mers foarte bine. De la început și până la ultimul punct, totul a mers în direcția mea, din fericire, și sunt foarte fericit că am câștigat acest meci."

Ruud a transformat șase din cele 10 mingi de break pe care le-a obținut pentru a-și asigura un loc în finala de duminică, unde va juca pentru primul său titlu major. Adversarul său va fi dublul campion Novak Djokovic, care l-a învins mai devreme pe Carlos Alcaraz cu 6-3, 5-7, 6-1, 6-1.

Ruud a sosit la Roland Garros cu un bilanț modest de 16-11 în acest an, dar a dat semne recente că și-a revenit la cel mai bun nivel, după un început dificil în 2023. Jucătorul de 24 de ani a ridicat al 10-lea său titlu ATP Tour la Estoril în aprilie și a ajuns în semifinalele unui ATP Masters 1000 la Roma în mai. Apoi și-a continuat revenirea, cedând doar două seturi în drumul spre a treia sa finală de turneu major.

Ruud a făcut doar 19 erori neforțate în cele trei seturi, față de 37 ale lui Zverev, iar forehandul său a fost arma cheie cu care a reușit 25 de lovituri câștigătoare.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: roland garros Casper Ruud
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri