Cea mai mare greșeală atunci când vrei să slăbești, după părerea mea, este să alegi curele care presupun înfometare. Vei ieși mai slab(ă) din toate punctele de vedere și, cu cel mai probabil, te vei îngrășa la loc, dacă nu chiar mai tare, rămânând cu un deficit de minerale și vitamine care va duce la probleme grave de sănătate, pe termen lung. Plus că, intervenind reflexul de autoreglare, organismul își va încetini procesele metabolice. Cu alte cuvinte, vei depune mai mult decât înainte de cură deși vei mânca la fel sau mai puțin. Oricum, chiar dacă alegi o cură echilibrată de slăbire, nu trebuie să mai revii la stilul de viață anterior.
Soluția cea mai bună, după părerea mea, este să-ți intensifici arderile. Iată câteva lucruri pe care le poți face pentru a-ți stimula metabolismul.
1. Mărește-ți masa musculară
Dacă nu faci deja mișcare, apucă-te! Este sănătate curată din toate punctele de vedere. Nu mă refer doar la matematică simplă: să consumi mai mult decât mănânci, dacă vrei să slăbești, sau cât mănânci, dacă vrei să te menții. Sedentarismul fie stă la baza fie agravează cele mai multe probleme de sănătate.
Ca să-ți stimulezi metabolismul, însă, trebuie să faci exerciții care să crească masa musculară pentru că mușchii tonifiați și puternici consumă calorii chiar și în stare de repaos plus că nu suportă celulita în jurul lor. Iar pentru asta trebuie să faci antrenamente de forță. Un exemplu aveți mai jos.
Fă, însă, antrenamente cu greutăți. Nu! Nu vei ajunge să arăți ca un culturist. Crede-mă. Adaugă greutăți la exercițiile exemplificate de mine sau la altele care-ți plac. Vor face ca efortul să fie mai mare deci și antrenamentul mai eficient. Adică fă exercițiile pentru brațe sau genuflexiunile ținând gantere în mâini, la cele pentru picioare, fund, coapse pune-ți greutăți pentru picioare, adică benzi cu adeziv umplute cu nisip, sau folosește banda elastică (favorita mea), ține o greutate în brațe la abdomenele clasice.
Urcatul scărilor în ritm alert este, de asemenea, un exercițiu foarte eficient pentru stimularea metabolismului.
Odată ce ai căpătat experiență în treaba asta cu mișcarea, poți trece la antrenamentele HIIT (High Intensity Interval Training), adică exerciţii pe intervale scurte de timp executate la intensitate foarte mare. Rezultatele lor sunt uimitoare și intensifică arderile. Sunt, însă, foarte solicitante și necesită o anumită experiență. Există riscul de accidentare.
Exercițiile izometrice sunt făcute exact pentru întărirea musculaturii și pentru creșterea rezistenței. Ele presupun menținerea unei poziții de încordare o anumită perioadă de timp. Deci nici măcar nu trebuie să te miști. :)) Exemple cu FOTO găsiți AICI și AICI.
2. Introdu în dietă alimentele minune
Continuarea, AICI.