Jurnalul.ro Ştiri Vremea Cod galben de vânt puternic în zonele montane din 8 judeţe

Cod galben de vânt puternic în zonele montane din 8 judeţe

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, sâmbătă, mai multe atenţionări nowcasting Cod galben de vânt şi ninsori valabile pentru 8 judeţe în orele următoare.

Astfel, până la ora 16:00, în zonele de munte din judeţele Mehedinţi, Gorj şi Vâlcea vântul va prezenta intensificări ce vor atinge şi depăşi la rafală 80-90 km/h viscolind ninsoarea şi spulberând zăpada determinând scăderea vizibilităţii. De asemenea, în aceste zone va ninge.

Până la ora 15:00, în zona de munte a judeţului Caraş-Severin se vor semnala intensificări ale vântului în zona montană la peste 1800 metri, cu viteze la rafală de peste 100 km/h.

De asemenea, până la ora 11:00, în zonele de munte din judeţele Buzău, Prahova, Argeş şi Dâmboviţa, la altitudini de peste 1700 m, vântul va prezenta intensificări ce vor atinge şi depăşi la rafală 80...90 km/h, spulberând şi viscolind zăpada, reducând vizibilitatea sub 50 m. De asemenea, în aceste zone se vor semnala ninsori.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri, o informare meteo de ninsori şi viscol la munte, respectiv precipitaţii mixte şi polei în restul regiunilor, valabilă până în seara Ajunului de Crăciun.

Potrivit meteorologilor, în intervalul 23 decembrie, ora 2:00 - 24 decembrie, ora 22:00, temporar, vor fi precipitaţii în Crişana, Maramureş, Transilvania, Moldova şi Banat, precum şi pe arii restrânse în restul teritoriului, sub formă de ninsoare, lapoviţă şi ploaie, favorizând formarea poleiului. AGERPRES

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri