Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Comisia Europeană va negocia în cadrul OMC regulile pentru comerțul online

Comisia Europeană va negocia în cadrul OMC regulile pentru comerțul online

Consiliul pentru Afaceri Externe și Comerț al UE a adoptat, la reuniunea din 27 mai 2019 de la Bruxelles, un mandat de negociere pentru Comisia Europeană, prin care aceasta este autorizată să participe la discuțiile plurilaterale în domeniul comerțului electronic (e-commerce), care se derulează în cadrul Organizației Mondiale a Comerțului (OMC).

„Digitalizarea economiei noastre a schimbat în mod fundamental modul în care operatorii economici și consumatorii relaționează în domeniul relațiilor comerciale. Este momentul potrivit ca normele internaționale să reflecte această nouă realitate. UE s-a angajat să colaboreze cu partenerii săi din OMC în vederea implementării unui cadru pragmatic și ambițios, care să garanteze un mediu sigur și previzibil pentru comerțul online”, a spus Ștefan Radu Oprea, președinte în exercițiu al Consiliului și ministru român pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat.

Negocierile din cadrul OMC urmăresc stabilirea de norme internaționale care să promoveze comerțul electronic la nivel global, facilitatea activității companiilor și a mediului de afaceri, îndeosebi întreprinderile mici și mijlocii, întărirea încrederii consumatorilor în mediul online și crearea de oportunități noi pentru promovarea unei dezvoltări durabile și incluzive.

La Forumul Economic Mondial, care s-a desfășurat la Davos în ianuarie 2019, Uniunea Europeană împreună cu alți 48 de membri ai OMC au hotărât începerea negocierilor pentru stabilirea unor reguli internaționale în domeniul comerțului electronic.

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri