Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Despre irigaţii, doar la timpul viitor

Despre irigaţii, doar la timpul viitor

Până în 2020 agricultura ar urma să beneficieze de un sistem de irigaţii performant pe 820.000 de hectare. Banii nu ar trebui să fie o problemă, statul alocând un miliard de euro.

Preşedintele Iohannis şi-a făcut datoria şi a promulgat legea prin care se vor aloca banii. Finanţele plasează însă această strategie într-un viitor îndepărtat.

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea prin care Programul Naţional de Reabilitare a Infrastructurii Principale de Irigaţii va primi în perioada 2016-2020 suma de 1,015 miliarde euro necesară reabilitării infrastructurii principale.

Legea, care a fost iniţiată de cabinetul Ponta, are însă toate şansele să rămână doar pe hârtie, după ce Ministerul Finanţelor a anunţat că în anii următori nu se vor mai da bani de la buget pentru refacerea acestui sistem. Motivul: bugetul de stat nu poate suporta o asemenea cheltuială.

Astfel, cei 145 de milioane de euro alocaţi în acest an pentru refacerea infrastructurii principale ar putea să fie ultimii pe care Ministerul Agriculturii să-i vadă.  Potrivit noii legi, luând ca bază cei 145 de milioane de euro, sumele destinate acestui domeniu ar urma să crească cu 17% anual. (Adrian Stoica)

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri