Jurnalul.ro Ştiri Externe Solidaritate cu Palestina: Turcia decretează doliu național pentru moartea liderului Hamas, Ismail Haniyeh

Solidaritate cu Palestina: Turcia decretează doliu național pentru moartea liderului Hamas, Ismail Haniyeh

de Redacția Jurnalul    |   

Turcia va avea vineri o zi de doliu naţional, ziua înhumării în Qatar a liderului politic al grupării islamiste palestiniene Hamas, Ismail Haniyeh, ucis miercuri la Teheran, a anunţat joi preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, potrivit AFP.

"Un doliu naţional de o zi a fost decretat mâine (vineri, 2 august) pentru a exprima sprijinul nostru cauzei palestiniene şi solidaritatea noastră cu fraţii şi surorile noastre palestiniene", a anunţat şeful statului turc pe reţeaua de socializare X, deplângând "martiriul" lui Haniyeh.

Erdogan a condamnat miercuri "asasinatul perfid" al "fratelui" Ismail Haniyeh, acţiune a "barbariei sioniste", potrivit lui.

Liderul Hamas, care a locuit frecvent în Turcia înainte de 7 octombrie, a fost primit în aprilie, la Istanbul, de Erdogan, fervent susţinător al grupării Hamas pe care a calificat-o drept "mişcare de eliberare".

Mii de persoane au defilat miercuri seara la Istanbul pentru a denunţat moartea liderului Hamas, ucis într-un atac atribuit Israelului la reşedinţa sa din Teheran.

Un avion care transporta corpul lui Haniyeh a sosit joi la Doha, după funeraliile sale joi la Teheran la care au participat mii de persoane, a relatat canalul qatarez Al Jazeera.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Sursa: AGERPRES

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri