Jurnalul.ro Ştiri Externe Donald Trump nu mai vrea să desfiinţeze "Obamacare"

Donald Trump nu mai vrea să desfiinţeze "Obamacare"

Într-un interviu publicat vineri de ziarul Wall Street Journal, preşedintele ales al SUA, Donald Trump, a declarat că ar putea păstra o parte din reforma sistemului de asigurări de sănătate cunoscute sub numele de Obamacare, transmit agenţiile internaţionale de presă.

AFP reaminteşte că una din promisiunile făcute de Trump în campania electorală a fost că va anula reforma asistenţei medicale instituită de preşedintele în exerciţiu, Barack Obama.

Printre prevederile care ar putea fi păstrate din "Obamacare" - legea din 2010 denumită oficial Affordable Care Act (Legea asistenţei cu costuri accesibile) - se numără obligaţia pentru firmele de asigurare de a nu refuza asigurarea clienţilor deja bolnavi şi posibilitatea ca părinţii să prelungească asigurarea copiilor. "Îmi plac mult" aceste prevederi, a declarat Trump cunoscutei publicaţii economice.

Viitorul preşedinte, care la un moment dat ameninţa că va desfiinţa legea încă din prima zi a mandatului său, a afirmat că şi-a schimbat părerea după ce Obama l-a primit joi la Casa Albă. "I-am promis că îi voi studia sugestiile, şi voi face asta din respect", a spus Trump. www.agerpres.ro

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri