Jurnalul.ro Ştiri Justitie Femeie urmărită internațional, prinsă în sediul Poliției din Toplița

Femeie urmărită internațional, prinsă în sediul Poliției din Toplița

de Redacția Jurnalul    |   

O femeie care era dată în urmărire internațională a fost prinsă chiar în sediul Poliției din Toplița, județul Harghita, unde se dusese să fie audiată ca victimă într-un dosar de violență în familie.

Potrivit IPJ Harghita, miercuri dimineața, o femeie de 37 de ani, din județul Vâlcea, s-a prezentat la sediul Poliției Municipiului Toplița pentru a fi audiată ca persoană vătămată într-un dosar de cercetare penală privind violență în familie.

În timpul verificării, ofițerul de serviciu a constatat, prin aplicația eDAC, că pe numele acesteia era emisă o semnalare de arestare în vederea extrădării de către autoritățile italiene.

Femeia era urmărită internațional, având un mandat european de arestare emis pe numele său.

În 27 iulie 2023, magistrații din Firenze, Italia, au condamnat-o la 6 ani de închisoare pentru apartenență la un grup infracțional organizat și complicitate la trafic de droguri de mare risc. Femeia, împreună cu alți complici, ar fi colectat sume mari de bani în Italia, provenite din traficul de droguri de mare risc din Regatul Țărilor de Jos.

Polițiștii au escortat-o la Curtea de Apel Mureș pentru confirmarea mandatului european de arestare.

Ulterior, aceasta va fi încarcerată în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul IPJ Mureș, în vederea extrădării în Italia.

(sursa: Mediafax)

 

Subiecte în articol: femeie politie toplita
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri