Jurnalul.ro Ştiri Educatie Gabriela Firea: Luni şi marţi nu vor fi deschise grădiniţele şi şcolile din Capitală

Gabriela Firea: Luni şi marţi nu vor fi deschise grădiniţele şi şcolile din Capitală

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat că luni şi marţi nu vor fi deschise şcolile şi grădiniţele în Bucureşti şi în judeţul Ilfov, din cauza condiţiilor meteo.

Edilul şef a precizat că hotărârea a fost luată în urma unei consultări cu ministrul Educaţiei, cu inspectorul şcolar şef al Bucureşti şi cu câţiva directori de şcoli.

"Am luat decizia şi cu domnii primari de sectoare ca luni şi marţi să nu fie deschise grădiniţele, creşele, şcolile şi liceele, deoarece informaţiile pe care le-am primit de la specialiştii în meteorologie arată faptul că luni, marţi şi chiar miercuri dimineaţă va fi ger năprasnic, în jur de minus 20 de grade, pericol pentru copii, profesori, părinţi, pericol de îmbolnăviri, pericol de accidente. Chiar dacă în Capitală se va putea circula, pentru că se acţionează în continuare şi în această noapte, şi sâmbătă, şi duminică şi circulaţia va fi permisă, este vorba de ger năprasnic, condiţii meteo dificile", a declarat Gabriela Firea la Centrul de comandă al Poliţiei Municipale.

Potrivit ei, prefectul de Ilfov i-a transmis că a luat aceeaşi decizie.

Primarul general a adăugat că va discuta ulterior cu ministrul Educaţiei şi cu inspectorul şcolar pentru a se stabili dacă şcoala va putea începe de miercuri sau poate de joi, când, a arătat ea, este prima zi în care vremea se va îmbunătăţi în Capitală.

Sursa -

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri