Jurnalul.ro Ştiri Observator George Simion, decorat de ÎPS Laurențiu Streza, Mitropolitul Ardealului, cu Crucea Șaguniană

George Simion, decorat de ÎPS Laurențiu Streza, Mitropolitul Ardealului, cu Crucea Șaguniană

de Redacția Jurnalul    |   

Președintele Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), George Simion, a fost decorat, joi, de Înalt Prea Sfinția Sa Laurențiu Streza, Mitropolitul Ardealului, cu Crucea Șaguniană.

La finalul Sfintei Liturghii, Înalt Prea Sfinția Sa Laurențiu Streza, Mitropolitul Ardealului, i-a oferit Crucea Șaguniană președintelui AUR, în semn de apreciere pentru eforturile depuse în apărarea credinței și a activității sale puse în slujba românilor.

„Sunt onorat să primesc o înaltă distincție conferită în amintirea unui ierarh deosebit de important pentru Biserica Ortodoxă din Transilvania, Andrei Șaguna, cel care și-a dedicat activitatea apărării drepturilor românilor din această regiune și a militat pentru restaurarea vechii Mitropolii a Transilvaniei într-o perioadă în care românilor le era interzis accesul în centrul Sibiului. Sfântul Andrei Șaguna a trudit pentru semenii săi, manifestându-și iubirea față de aceștia până la ultimul moment, atunci când a lăsat întreaga avere Arhiepiscopiei Sibiului, un lucru nefiresc pentru timpurile pe care le trăim. Politicienii noștri de după 1989 au știut doar să înstrăineze toate aceste moșteniri pe care le-am primit, cel mai elocvent caz fiind cel al moștenirii pe care Emanuil Gojdu a lăsat-o prin testament națiunii române din Transilvania”, a declarat, potrivit unui comunicat de presă, președintele AUR, George Simion.

(sursa: Mediafax)

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri