Jurnalul.ro Ştiri Observator Guvernul României condamnă ferm atacurile asupra Israelului

Guvernul României condamnă ferm atacurile asupra Israelului

de Redacția Jurnalul    |   

Guvernul României reiterează, la un an de la atacurile atroce ale Hamas împotriva Statului Israel, condamnarea fermă a acestor atacuri, precum și apelurile pentru eliberarea imediată și fără precondiții a tuturor ostaticilor ținuți captivi în enclavă de 365 de zile.

„Comemorăm un an de la atacurile atroce ale Hamas împotriva Statului Israel și de la violențele fără precedent împotriva a mai mult de 1100 de civili nevinovați. În acest context, Guvernul României reiterează condamnarea fermă a acestor atacuri, precum și apelurile pentru eliberarea imediată și fără precondiții a tuturor ostaticilor ținuți captivi în enclavă de 365 de zile”, potrivit unui cominicat de presă.

Executivul precizează că România sprijină eforturile comunității internaționale dedicate încheierii unui acord de încetare a focului, care să conducă atât la eliberarea ostaticilor, cât și la un flux continuu, sigur și neobstrucționat de ajutoare umanitare în Fâșia Gaza.

„Țara noastră nu va înceta să susțină demersurile care au ca scop obținerea unei păci durabile în Orientul Mijlociu”, se menționează în finalul comunicatului.

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: guvern condamnare Israel ostatici
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri