Jurnalul.ro Ştiri Observator MAI a descoperit cozile de la „Permise”

MAI a descoperit cozile de la „Permise”

Cozile de sute de persoane de la Direcția permise și înmatriculări, din Pipera, au reușit să atragă atenția ministrului de Interne, Dragoş Tudorache, care a convocat azi la discuții conducerea instituției, precum și prefecții de Ilfov și București. Oficialii au găsit două cauze ale acestei situații care durează de câteva luni.

Prima cauză a cozilor ar fi deficitul de personal de 22%. Potrivit Prefecturii Bucureşti, Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Bucureşti (SPCRPCIV) are un efectiv de 88 de angajaţi, dintre care doar 66 sunt prezenţi la serviciu, restul fiind în concediu de odihnă sau medical. A doua cauză identificată de Prefectură este debutul cu întârziere al programului "Rabla" 2016 - luna iunie, „ceea ce a condensat într-o perioadă mai scurtă de timp un număr mult mai mare de solicitări, pe toate palierele de evidenţă a vehiculelor".
Instituţia Prefectului Bucureşti precizează că, alături de SPCRPCIV, a luat mai multe măsuri pentru reducerea timpului de aşteptare la ghişeu, printre care demararea concursurilor pentru ocuparea a 16 posturi vacante şi punerea în funcţiune a unui sistem de eliberare bonuri de ordine la înmatriculări (parterul clădirii), urmând ca acest sistem să fie extins, în luna decembrie, şi la etaj, pentru activitatea pe linie de permise de conducere – se arată într-un comunicat transmis Agerpres. De asemenea, se are în vedere şi implementarea unui sistem de programare online pentru depunerea documentelor eliberate de acest Serviciu şi s-a operaţionalizat un portal de înmatriculare a vehiculelor noi, disponibil pentru societăţile de leasing şi dealeri auto, din luna septembrie.

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri