Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Mâncarea de tip fast food creşte predispoziţia la depresie (studiu)

Mâncarea de tip fast food creşte predispoziţia la depresie (studiu)

Consumul de fast food creşte riscul de apariţie a depresiei, potrivit unui nou studiu, care solicită doctorilor să ofere sfaturi dietetice pacienţilor care se confruntă cu depresia, potrivit The Guardian.

În contrast, cei care urmează o dietă mediteraneană tradiţională sunt mult mai puţin predispuşi la depresie, pentru că peştele, fructele, nucile şi legumele ajută la protejarea sănătăţii mentale, mai sugerează studiul.

Cercetarea a fost publicată în jurnalul Molecular Psychiatry, iar descoperirile au fost făcute de cercetători din Marea Britanie, Spania şi Australia, care au examinat 41 de studii anterioare referitoare la legătura dintre dietă şi depresie.

Analizele au descoperit că alimentele care conţin o mulţime de grăsimi sau zahăr, cât şi mâncarea procesată, conduc la inflamarea întregului corp, fenomen cunoscut drept “inflamaţie sistematică”. Astfel, efectele unei astfel de diete sunt ca cele ale fumatului, poluării, obezităţii şi a lipsei de exerciţii fizice.

Subiecte în articol: fast food depresie
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri