Jurnalul.ro Ştiri Observator Ministerul Sănătăţii: Celulă de criză pentru asigurarea asistenţei medicale în judeţele afectate de inundaţii

Ministerul Sănătăţii: Celulă de criză pentru asigurarea asistenţei medicale în judeţele afectate de inundaţii

de Redacția Jurnalul    |   

O celulă de criză coordonată de ministrul Alexandru Rafila a fost organizată la Ministerul Sănătăţii pentru asigurarea asistenţei medicale necesare populaţiei din judeţele Galaţi şi Vaslui, afectată de inundaţii.

"Având în vedere situaţia gravă produsă de ploile şi inundaţiile consecutive care au apărut în nordul judeţului Galaţi şi în judeţul Vaslui, la nivelul Ministerului Sănătăţii s-a organizat o celulă de criză, condusă de ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, împreună cu secretarii de stat Adriana Pistol şi Alexandru Rogobete, pentru asigurarea asistenţei medicale pentru populaţia din zonele afectate. Suntem în legătură permanentă cu autorităţile locale şi cu Direcţiile de Sănătate Publică ale judeţelor Galaţi şi Vaslui pentru asigurarea de vaccin antitetanic şi vaccin hepatitic A, pentru copiii din localităţile afectate", a informat Ministerul Sănătăţii, printr-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, la Spitalul Judeţean de Urgenţă "Sf. Apostol Andrei" din Galaţi sunt disponibile paturi în secţia de ATI şi, dacă vor exista alte solicitări, se va asigura transportul pacienţilor şi la alte unităţi sanitare.

O ambulanţă aflată în misiune a fost surprinsă de ape, iar echipajul este în siguranţă, precizează sursa citată.

Până în prezent, ca urmare a inundaţiilor, au fost înregistrate patru decese în judeţul Galaţi, a subliniat Ministerul Sănătăţii.

AGERPRES

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri