Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet De ce nu poți să dormi? Motivele spirituale ale lipsei somnului

De ce nu poți să dormi? Motivele spirituale ale lipsei somnului

de Redacția Jurnalul    |   

În cultura populară, insomnia are semnificații aparte.

Unele dintre aceste superstiții spun că problemele de somn sunt proovocate de premoniții, fiind un avertisment pentru ceea ce urmează să se întâmple. 

O altă superstiție este legată de prezența oglinzilor în dormitor, care ar provoca insomnii ori coșmaruri, astfel ca este recomandat să nu se afle în apropiere patului. 

Potrivit credințelor populare, unele plante, cum este cactusul, nu trebuie ținute în dormitor deoarece aduc energie negativă și perturbă somnul. 

Motivele insomniei

Stresul de zi cu zi, legat de muncă, familie, alte responsabilități poate crea agitație mentală, ceea ce face dificilă relaxarea. Anxietatea provoacă gânduri care te pot ține treaz toată noaptea.

Totodată, folosirea telefonului, tabletei, laptopului, televizorului înainte de culcare pot face dificilă inducerea somnului. 

Consumul de cafea, ceai negru, ciocolată sau băuturi energizante în a doua parte a zilei poate afecta capacitatea de a dormi.

Soluții pentru inducerea somnului

Mergi la culcare la aceeași oră. Citește, fă  baie caldă sau meditează pentru a pregăti organismul pentru somn.

Exercițiile fizice din timpul zilei te pot ajuta să dormi mai bine.

Totodată, cofeina poate rămâne în organism circa 8 ore, așa că alege să o consumi dimineața. Mesele bogate în grăsimi provoacă disconfort și indigestie. 

Încearcă să dormi mereu aceeași oră. Activități precum cititul unei cărți, o baie caldă sau meditația pot ajuta la pregătirea corpului pentru somn.

Practică yoga, pentru a reduce stresul și a te relaxa, potrivit spynews.ro.

Alte soluții pentru un somn odihnitor găsești AICI și AICI

Subiecte în articol: somn insomnie spiritual odihna superstitii
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri