x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Cum să ai un somn odihnitor. Metoda prin care adormi ușor în fiecare seară

Cum să ai un somn odihnitor. Metoda prin care adormi ușor în fiecare seară

de Redacția Jurnalul    |    30 Iul 2024   •   21:30
Cum să ai un somn odihnitor. Metoda prin care adormi ușor în fiecare seară

Există câteva metode prin care poți să adormi repede și să ai un somn odihnitor.

Cea mai importantă pentru calitatea somnului este rutina de seară, respectiv alimentele consumate la cină, activitatea fizică din timpul zilei dar și ora de culcare. 

Odihna este esențială penru sănătatea fizică și mintală. Sunt astfel necesare circa 7-8 ore de somn pe noapte. Totodată, trebuie evitate băuturile care conțin cofeină deoarece pot provoca agitație, dureri de cap, tahicardie, anxietate. 

Gustare înainte de culcare

De asemenea, este indicat să iei o cină ușoară și chiar o gustare înainte de culcare.

Sprcialiștii spun că aceasta trebuie să conțină substanțe nutritive și ușoare. Dacă mănânci prea mult, organismul va munci în plus pentru digerarea alimentelor, în loc să se odihnească. Prin urmare, poți să combini o felie de carne de curcan cu un ou fiert. 

„Curcanul este un aliment excelent pentru promovarea somnului deoarece conține triptofan, un precursor al vitaminei B3 și al serotoninei.”, a declarat expertul în somn Dr. Joshua Tal.

Vitamina B3 și serotonina ajută la relaxarea organismului și te vor ajuta sa adormi mai ușor. Oul conține și melatonină, hormon care reglează starea somn-veghe și  temperatura corpului.

Alimente pentru un somn odihnitor

Printre alimentele care au influență pozitivă asupra somnului sunt lactatele, cartofii, fisticul și cireșele, deoarece și acestea conțin triptofan, scrie Healthline.

Poți să  alegi și fructe, cereale, nuci sau semințe. 

Cum să adormi rapid

O metodă care te ajută să adormi ușor este mișcarea. Desfășoară o activitate fizică de circa 30 de minute în cea de-a doua parte a zilei pentru a combate insomia. Popți să te plimbi în ritm mai rapid ori să mergi la sală. 

Totodată, poți să faci un duș cald înainte de culcare, potrivit catine.ro.

 

×
Subiecte în articol: somn adormit