Jurnalul.ro Sport Sporturi Nadal impresionează în victoria de la Madrid împotriva lui Alex de Minaur

Nadal impresionează în victoria de la Madrid împotriva lui Alex de Minaur

de Redacția Jurnalul    |   

Rafael Nadal a câștigat sâmbătă meciul din turul doi al Masters-ului de la Madrid împotriva favoritului 10, Alex de Minaur. Așa cum a promis antrenorul Carlos Moya, evoluția lui Nadal împotriva australianului a foarte diferită de cea de la Barcelona.

În urmă cu ceva mai mult de o săptămână, spaniolul a jucat împotriva lui de Minaur la Barcelona Open și a fost învins ușor, în două seturi. A fost un meci decent din partea celui care a câștigat de 22 de ori un turneu major, dar australianul a fost clar mai bun.

Meciul de sâmbătă a fost diferit, ceea ce Carlos Moya a prezis cu câteva zile înainte. Nadal s-a impus în două seturi, cu 7-6 (6), 6-3, după două ore și trei minute de joc.

Setul inaugural a fost foarte strâns, cu un moment controversat, în care Nadal a protestat vehement la o decizie de arbitraj considerată incorectă. După câte două break-uri de fiecare parte, favoritul publicului a câștigat un tiebreak intens în care a ratat patru mingi de set.

Nadal a sărbătorit în uralele fanilor spanioli și cu un moral ridicat în setul al doilea, a reușit să facă break devreme.

Susținut permanent de public, conștient că e posibil să asiste la ultima evoluție a lui Nadal la Madrid, acesta a arătat un nivel foarte bun de joc, sub copertina trasă a arenei de la Caja Magica.

Spaniolul a reușit să-și câștige game-urile pe propriul serviciul, ceea ce a dus la câștigarea cu 6-3 a setului secund, la a doua minge de set și de meci.

Tragerea la sorți îi este favorabilă fostului lider mondial, el urmând să îl întâlnească în turul 3 pe argentinianul Pedro Cachin, care l-a eliminat pe Frances Tiafoe, favoritul 20.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: madrid Alex De Minaur nadal
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri