Jurnalul.ro Ştiri Externe Netanyahu către Hamas: 'Oricine ucide ostatici nu doreşte un acord' de încetare a focului

Netanyahu către Hamas: 'Oricine ucide ostatici nu doreşte un acord' de încetare a focului

de Redacția Jurnalul    |   

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat duminică, după descoperirea cadavrelor a şase ostatici israelieni într-un tunel din Fâşia Gaza, că gruparea militantă palestiniană Hamas sabotează sistematic eforturile de a se ajunge la un acord de încetare de focului, relatează dpa.

"Oricine ucide ostatici, nu vrea un acord", a spus Netanyahu într-un mesaj video.

"Este o zi dificilă pentru noi", a spus el, adăugând că întreaga naţiune este răscolită de informaţiile privind descoperirea cadavrelor a şase ostatici.

Netanyahu a promis să facă tot posibilul pentru a împiedica Hamas să ucidă alţi ostatici, afirmând că eforturile de a-i elibera pe cei rămaşi în viaţă continuă.

El a acuzat Hamas, afirmând că din decembrie organizaţia islamistă a refuzat să se angajeze în negocieri reale. El a spus că Hamas a respins mai multe propuneri cu care Israelul a fost de acord.

Critici din Israel îl acuză însă pe Netanyahu că subminează eforturile de încheiere a unui acord de încetare a focului din motive personale şi politice interne.

Duminică, ministrul apărării Yoav Gallant a spus că o decizie a cabinetului de securitate din urmă cu câteva zile de a păstra trupe la frontiera dintre Egipt şi Gaza - punct major de blocaj în negocieri - ar trebui să fie anulată într-o reuniune de urgenţă a acestui for.

AGERPRES

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri