Jurnalul.ro Ştiri Externe Noi detalii despre Stephen Paddock, autorul atacului de la Las Vegas

Noi detalii despre Stephen Paddock, autorul atacului de la Las Vegas

Poliţia din Las Vegas a afirmat că există dovezi potrivit cărora autorul sângerosului atac de la festivalul de muzică country, de duminică, Stephen Paddock, plănuise un alt atac, la un concert Muse, ce a avut loc în perioada 22-25 septembrie. Acesta închiriase o cameră de hotel în apropierea festivalului, scrie The Guardian.

Vestea a venit odată cu alte noi detalii descoperite de şeriful oraşului Las Vegas, Joseph Lomardo, care susţine că Stephen Paddock a fost ajutat în timpul atacului.

“Credeţi că ar fi putut face asta de unul singur?”, a întrebat Lombardo, menţionând de arsenalul de arme găsit în camera de hotel a autorului şi de explozibilul descoperit în maşina acestuia. “Trebuie să faceţi presupunerea că a fost ajutat la un moment dat”.

Lombardo a afirmat că autorul atacului, un pensionar în vârstă de 64 de ani, pasionat de jocuri de noroc, închiriase o cameră de lux prin Airbnb, cu vedere spre festivalul de muzică “Life is Beautiful”, care a avut loc cu o săptămână înaintea festivalului de muzică country.

Şeriful a menţionat, de asemenea, că există dovezi potrivit cărora Paddock plănuia să supravieţuiască atacului de la hotelul Mandalay Bay, însă nu a menţionat care sunt aceste dovezi.

Remarcile au fost făcute în cadrul undei conferinţe de presă, iar, la 72 de ore de la atac, după ce iubita lui Paddock, Marilou Danley, a fost intervievată de mai multe ori, iar calculatorul acestuia a fost examinat, investigatorii nu cunosc încă motivele care l-au ghidat pe autor.

Atacul a rezultat în moartea a 59 de persoane şi în rănirea a cel puţin 489. Numărul persoanelor rănite, despre care iniţial s-a spus că ar fi de peste 500, reprezintă cel mai recent număr oferit de autorităţi, miercuri seară.

Subiecte în articol: stephen paddock las vegas atac
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri