Jurnalul.ro Ştiri Externe Noi proteste la Teheran împotriva Arabiei Saudite

Noi proteste la Teheran împotriva Arabiei Saudite

Peste 1.000 de persoane au manifestat duminică la Teheran, în apropierea ambasadei Arabiei Saudite, pentru a protesta împotriva execuţiei liderului şiit saudit Nimr Baqer al-Nimr, relatează AFP.

Acţiunea de protest a avut loc în pofida interdicţiei impuse de guvernul de la Teheran pentru a evita noi violenţe, după ce clădirea ambasadei Arabiei Saudite a fost atacată în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică şi în parte incendiată.

Autorităţile iraniene au mobilizat importante forţe de poliţie pentru a împiedica manifestanţii să ajungă în faţa reprezentanţei diplomatice saudite.

Protestatarii au strigat 'Moarte lui al-Saud', cu referire la numele familiei regale de la Riad, şi au ars drapele americane şi israeliene. Şeful poliţiei din Teheran, prezent la faţa locului, le-a cerut manifestanţilor să se disperseze.

În acelaşi timp, între 300-400 de persoane s-au adunat în piaţa Palestina din capitala iraniană pentru a denunţa execuţia liderului şiit saudit, scandând de asemenea sloganuri ostile Arabiei Saudite, dar şi Israelului şi SUA.

Manifestaţii similare au avut loc şi în alte oraşe iraniene.

Arabia Saudită a executat sâmbătă 47 de persoane condamnate pentru terorism, printre care şeicul Nimr al-Nimr, provocând indignare în lumea şiită şi mai ales în Iran, care a avertizat Riadul că 'va plăti scump' pentru acest act.


Sursa: AGERPRES 

Subiecte în articol: ambasada britanica teheran proteste iran
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri