Jurnalul.ro Ştiri Observator Noul ambasador al Israelului a sosit în București. Părinții și bunicii săi sunt născuți în România

Noul ambasador al Israelului a sosit în București. Părinții și bunicii săi sunt născuți în România

de Redacția Jurnalul    |   

Noul ambasador al Israelului, Lior Ben Dor, a sosit în București, anunță, marți, Ambasada Statului Israel în țara noastră: „Reprezintă mai mult decât asumarea unei funcții diplomatice, este o întoarcere la rădăcinile sale. Părinții și bunicii dlui Ambasador Dr. Lior Ben Dor s-au născut în România”.

„Suntem încântați să anunțăm sosirea la București a E.S. Dr. Lior Ben Dor, noul Ambasador al Statului Israel în România. Pentru E.S. Dr. Lior Ben Dor, mandatul în România reprezintă mai mult decât asumarea unei funcții diplomatice, este o întoarcere la rădăcinile sale”, transmite Ambasada Statului Israel în țara noastră.

Părinții și bunicii lui Lior Ben Dor s-au născut în România.

„Sunt foarte mândru și onorat să reprezint Statul Israel - țara în care m-am născut-, în România, țara în care s-au născut și au trăit părinții și bunicii mei”, a declarat E.S. Dr. Lior Ben Dor la sosirea în București.

Ambasadorul a publicat și o fotografie realizată în anul 1959, cu mama sa, Bianca, născută și crescută în orașul Buhuși din județul Bacău.

Dr. Lior Ben Dor este diplomat de carieră în Ministerul Afacerilor Externe al Statului Israel. Înainte de a fi numit Ambasador, Dr. Lior Ben Dor a servit în multe țări, precum Egipt, Maroc, Uruguay, Marea Britanie, Argentina și Brazilia.

El și-a finalizat doctoratul la Universitatea Bar Ilan din Israel.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri