Potrivit cumvaplace.ro, nu seamănă cu plăcintele cu care suntem obișnuiți, dar vă garantăm că este foarte gustoasă. Noi am folosit o carne tocată amestec, dar o puteți pregăti din orice fel de carne, chiar și de pește, dacă vă place!
INGREDIENTE
-
5 cartofi mari
-
100 g unt moale + extra pentru uns tava
-
200 ml lapte cald
-
2 linguri de pesmet
-
100 g cașcaval ras
-
Sare
- Pentru umplutura de carne tocată
-
500 g carne tocată amestec
-
1 morcov
-
1 ceapă
-
1⁄2 ardei gras
-
1 mână de mazăre congelată
-
1 linguriță de pastă de tomate
-
Oregano sau cimbru uscat
-
Ulei de floarea-soarelui
CUM SĂ FACEȚI
- Pentru piure, puneți cartofii la fiert în apă rece cu sare. După 15-20 de minute, când îi puteți străpunge cu furculița, îi scurgeți de apă, adăugați untul, sare și îi zdrobiți cu instrumentul special pentru piure.
- Adăugați laptele treptat până ajungeți la consistența dorită. Pentru această plăcintă aveți nevoie de un piure mai ferm.
- Pentru umplutură, căliți ceapa și morcovul, tocate mărunt, în uleiul încins. Adăugați și un praf de sare, să se înmoaie mai repede. Apoi puneți carnea tocată. După ce și aceasta s-a rumenit, puneți pasta de tomate și mazărea, condimentați după gust cu sare, piper, oregano sau cimbru. Mai lăsați pe foc câteva minute și o dați deoparte.
- Ungeți cu unt forma de copt. Noi am folosit o tavă cu dimensiunile de 22 x 22 cm. O tapetați cu pesmet. Turnați compoziția de carne tocată și acoperiți cu piure. Presărați deasupra cu cașcaval sau orice altă brânză care vă place și care se și topește, pentru a forma o crustă aurie.
- Coaceți plăcinta ciobanului la 180 de grade, aproximativ 40 de minute sau până s-a rumenit frumos deasupra.
Placinta ciobanului