Jurnalul.ro Ştiri Politică PMP, fuziune cu UNPR! Băsescu: ''Am finalizat un proces de negociere care durează de două săptămâni"

PMP, fuziune cu UNPR! Băsescu: ''Am finalizat un proces de negociere care durează de două săptămâni"

Partidul Mişcarea Populară va fuziona cu Uniunea Naţională pentru Progresul României, a anunţat, marţi, liderul PMP, Traian Băsescu.

''Astăzi am finalizat un proces de negociere, care durează de două săptămâni, un proces de fuziune între Partidul Mişcarea Populară şi UNPR. Sunt destui parlamentari din UNPR care au plecat la PSD, nu ne deranjează, pentru că opţiunea noastră este să facem o fuziune cu un partid în care cea mai mare parte a parlamentarilor nu au opţiune pentru PSD. Va fi o fuziune miercuri, săptămâna viitoare, vom avea fiecare partid congresele de fuziune'', a precizat Băsescu, într-o conferinţă de presă.

Potrivit acestuia, votul pentru fuziune în forurile decizionale a fost în unanimitate.

"Noul partid se va numi Partidul Mişcarea Populară, însemnul electoral se menţine cel al PMP şi imnul este al PMP. Va fi o distribuţie echilibrată a puterii în teritoriu, adică de 50 la 50%. PMP actual are doi prim-vicepreşedinţi, noul partid va avea patru prim-vicepreşedinţi. Eu cu domnul Steriu am lucrat foarte bine când eram preşedinte, nu ne-am cunoscut nici ieri, nici alaltăieri, am lucrat destul de bine împreună", a arătat Băsescu.

La rândul său, liderul UNPR Valeriu Steriu s-a arătat încrezător că fuziunea cu PMP reprezintă ''proiectul cel mai bun''.

"Este un proiect în care ne-am pus speranţe să oferim un viitor celor care ne-au votat la alegerile locale. (...) Sunt peste 300.000 de voturi care aşteaptă ca şefii de organizaţie, colegii noştri, care sunt astăzi pregătiţi în judeţe, care sunt în Parlament, să poată continua în toamnă, la nivel parlamentar, toate proiectele pornite. Am spus că vom avea o politică de alianţe care să ne permită o dezvoltare, o creştere şi o menţinere a echilibrului în România între cele două mari puteri. Cred că sunt foarte mulţi români care vor să aleagă altceva decât PSD sau PNL şi cred că împreună putem oferi alternativa, în primul rând pentru capitalul românesc autohton, pentru agricultori, pentru cei care produc în România şi pentru cei care au într-adevăr speranţă că România poate să dea mai mult în viitor. În unanimitate colegii mei au spus că aceasta este varianta cea mai bună, suntem încrezători că avem în faţă proiectul cel mai bun", a spus Steriu.

Sursa:

Subiecte în articol: fuziune pmp unpr traian basescu
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri