Jurnalul.ro Ştiri Politică Deputatul PNL Florin Roman cere demisia ministrului Sănătății, Alexandru Rafila: Să moară 17 oameni la ATI și să te faci ca plouă este de neacceptat

Deputatul PNL Florin Roman cere demisia ministrului Sănătății, Alexandru Rafila: Să moară 17 oameni la ATI și să te faci ca plouă este de neacceptat

de Redacția Jurnalul    |   

Ministrul PSD al Sănătății Alexandru Rafla este obligat să demisioneze sau să fie demis de premier, susține deputatul PNL Florin Roman, după ancheta procurorilor de la Spitalul Sf. Pantelimon din Capitală.

„Când unii medici de la spitalul <Sfântul Pantelimon> decid cine trăiește și cât trăiește, după un control al ministerului condus de dl Rafila, care a spus ca e totul ok, singura ieșire e demisia! Să moară 17 oameni la ATI și să te faci ca plouă este de neacceptat. Să aperi niște medici malefici scoși în cătușe, poate fi

Acesta cere demisia ministrul Sănătății.

„Îl respect pe profesorul Rafila, dar e clar că după aceste drame cumplite, ministrul Rafila trebuie să-și depună demisia sau în caz contrar, să fie de urgență demis”, adaugă liberalul.

Și liderul PNL Nicolae Ciucă a reacționat după anunțul procurorilor, care au reținut doi medici acuzați de omor calificat, fiind bănuiți că au redus intenționat doza de noradrenalină unui pacient de la Terapie Intensivă, care ulterior a murit.

„Cei care încalcă jurământul lui Hipocrate - de a proteja și de a servi - ar trebui să fie pedepsiți prompt și aspru. Cei responsabili de funcționarea și îmbunătățirea sistemului sanitar pentru a preveni astfel de încălcări – de exemplu, ministrul Sănătății - trebuie să acționeze fără ezitare și autoritățile trebuie să acorde sprijinul necesar familiilor celor care au avut de suferit într-un caz atât de cumplit.
Oamenii trebuie să primească asigurări că aceia care depun un jurământ în slujba oamenilor iau acest lucru foarte în serios. Fără încredere, ei nu vor veni către noi atunci când vor avea nevoie, iar întreaga societate va avea de suferit”, a scris pe Facebook Nicolae Ciucă.

(sursa: Mediafax)

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri