Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia a lansat un masiv atac aerian asupra Kievului

Rusia a lansat un masiv atac aerian asupra Kievului

de Redacția Jurnalul    |   

Kievul şi restul Ucrainei se află luni dimineaţă sub alerte aeriene, forţele ariene avertizând în privinţa unor atacuri ruse la scară mare, după ce mai multe valuri de atacuri au avut loc şi în cursul nopţii, relatează Reuters.

În ţară au putut fi auzite mai multe explozii, dintre cele mai recente la Kiev, în primele ore ale dimineţii, când sistemele de apărare aeriană au respins un atac aerian, potrivit unui martor citat de Reuters.

Rusia a lansat două valuri de atacuri cu drone mai devreme în cursul nopţii, a anunţat armata ucraineană, dar nu există momentan informaţii privind producerea de pagube sau de victime.

Până la zece drone au fost distruse la apropierea de oraş în regiunea din jurul Kievului la circa 02.30 GMT, a declarat Serhii Popko, şeful administraţiei militare, pe aplicaţia de mesagerie Telegram.

Rusia nu a comentat până în prezent aceste informaţii. Atât Rusia, cât şi Ucraina neagă că vizează civili prin loviturile lor aeriene, despre care susţin că au drept scop distrugerea infrastructurii cheie pentru efortul de război al adversarului.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

AGERPRES

Subiecte în articol: Rusia kiev atac aerian ucraina forte aeriene
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri