Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Schema unei diete sănătoase. Piramida alimentară... explicată pe înțelesul oricui

Schema unei diete sănătoase. Piramida alimentară... explicată pe înțelesul oricui

de Andreea Sava    |   

Cheia unui corp sănătos și frumos este să-i dai organismului exact ce și cât are nevoie. Excesele sau lipsurile vor duce, în mod logic, la dezechilibre și, desigur, la probleme de sănătate și de controlare a greutății.

V-am mai spus, de când am început acest blog, ca nu sunt nutriționist ci că vă împărtășesc din convingerile mele pe care le și aplic, bineînțeles. Când m-am hotărât să am mai multă grijă de mine, m-am apucat să mă documentez. La asta mă pricep, e meseria mea. 

Iar omul care m-a convins, în materie de nutriție, și în care am mare încredere este profesorul Gheorghe Mencinicopschi. Este un savant în cel mai pur sens al cuvântului care și-a petrecut întreaga viață în domeniul cercetării alimentare. Iar munca i-a fost recunoscută de nenumărate ori la nivel mondial.

Așa că, de la doctor Menci, așa cum este mai cunoscut, vă împărtășesc piramida alimentară, o schemă care vă arată exact și riguros ce și în ce cantități trebuie să mâncați dacă vreți să aveți o dietă echilibrată, deci sănătoasă.

După cum vedeți, este o schemă făcută extrem de bine, care nu necesită mari studii sau explicații suplimentare. Am să vă dau, însă, cele 6 principii care stau la baza ei, adică ordinea priorităților într-o dietă corectă...

Citește articolul complet, pe andreeasava.ro

 

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri