Jurnalul.ro Timp liber Culinar Spaghete carbonara

Spaghete carbonara

Ingrediente: 250 g spaghete, 200 g pancetta, 150 g parmezan, 4 gălbenuşuri

Mod de preparare: se rumeneşte pancetta în tigaie, fără unt sau ulei. Grăsimea pe care o va lăsa este suficientă. Se fierb pastele conform indicaţiilor de pe ambalaj, se scurg, se pun în tigaie şi se amestecă. Se bat gălbenuşurile cu parmezanul ras şi se adaugă puţin câte puţin două-trei linguri din apa în care au fiert pastele, apoi se amestecă până se omogenizează. Se toarnă acest sos peste pastele fierbinţi şi se amestecă până ce pastele sunt acoperite cu sos. Se servesc fierbinţi cu puţin parmezan ras şi puţin piper negru proaspăt râşnit.

 

 

 

 

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri