Jurnalul.ro Timp liber Monden Stilul lui Alain Delon a inspirat generații de români. Obiectul de îmbrăcăminte care costa un salariu

Stilul lui Alain Delon a inspirat generații de români. Obiectul de îmbrăcăminte care costa un salariu

de Redacția Jurnalul    |   

Celebrul actor francez Alain Delon a fost adorat de generații de români, care l-au văzut ca un model de rafinament și eleganță. Acesta s-a stins din viață la 88 de ani.

Un simbol al cinematografice mondiale, Alain Delon a cucerit generaţii de oamenide la debutul său pe marile ecrane şi până astăzi. Artistul cu părul negru și ochi albaștri a devenit un sex simbol al anilor 60. Lucra ca măcelar atunci când un prieten l-a invitat la Festivalul de la Cannes.

Primele pelicule în care a jucat au fost "În plin soare" şi "Rocco și frații săi" l-au şi propulasat.

Au urmat apoi filmele cult precum Eclipsa, Clanul Sicilienilor, sau Ghepardul. Filmele cu gangsteri din anii '70 l-au transformat într-o vedetă internațională. I-au adus recunoaşterea şi în rândul criticilor de la Hollywood. Între 1960 și 1968, actorul era plătit cu echivalentul de astăzi al unui milion de euro pe film.

"A avut întotdeauna un magnetism formidabil, şi care se bazează pe un respect faţă de public, şi cred că asta a contat foarte tare. Pasiunea era atât de mare, a lui să joace, şi a publicului să-l urmarească, încât funcţionau perfect, şi de aia Alain Delon e Alain Delon fără egal", spune criticul de film Irina Margareta Nistor.

Citiți și Uriașul actor Alain Delon a murit! "Dacă trebuie să mor mâine, mi-ar plăcea să se spună despre mine: 'A suferit des, a greşit uneori, dar a iubit" 

A fost adorat de milioane de femei din toată lumea. Marea sa dragoste ar fi fost Romy Schneider. 

"A fost o primă dragoste, a fost o dragoste foarte mare, o iubire din tinerețe. Din cele pe care ţi le aminteşti o viață, care își lasă amprenta".

Alain Delon a fost căsătorit o singură dată

Actorul a fugit în lume cu Nathalie Barthélemy, cunoscută ulterior ca Bahalie Delon. A fost singura femeie cu care Alain Delon s-a căsătorit şi mama fiului său, Anthony. 

"El era foarte elegant, inclusiv în aceste relaţii sentimentale, şi cred că şi asta a contat enorm, adică niciodată nu au aparut zvonuri bizare în direcţia legaturilor lui", spune criticul de film Irina Margareta Nistor.

Alain Delon mai are doi copii din relaţia cu modelul olandez Rosalie van Breemen: Anouchka și Alain-Fabien Delon.

Deși a fost adorat pentru filmele în care a jucat dar și pentru carisma personală, ALain Delon nu a obținut prea multe trofee.

Citiți și Marea iubire a lui Alain Delon. A purtat mereu o poză în portofel cu frumoasa actriță 

Are un César, Ursul de onoare la Berlin şi premiul Festivalului Ide Film de la Locarno.  În 2019, a primit premiul de onorare al festivalului de film de la Cannes. A fost întâmpinat cu ropote de aplauze şi cu lacrimi în ochi de public, iar trofeul i l-a înmânat fiica sa.

Stilul lui Alain Delon asupra mai multor generații de români

Alain Delon s-a bucurat de un succes aparte în România . În anii comunismului, femeile erau îndrăgostite de el iar bărbaţii erau influenţaţi de stilul său. Aşa au ajuns celebrele cojoace alendelon să coste un salariu şi să se găsească doar pe sub mână.

În 2017, starul francez, a ajuns în premieră în România, la Festivalul de la Film de la Cluj-Napoca. A fost asaltat de fani în Piața Unirii. Doi ani mai târziu, actorul a suferit un accident vascular cerebral, ceea l-a determinat să se retragă din lumina reflectoarelor.

Averea lui Alain Delon

În ultimii ani, starea de sănătate a actorului s-a degradat și se preconizează că cei trei copii ai săi se vor lupta pentru avere. 

 Autorităţile au decis, să-l plaseze pe actor sub protecție judiciară deoarecenu mai putea decide singur asupra gestionării bunurilor și finanțelor sale.

Presa franceză estimează averea sa între 50 de milioane și 250 de milioane de euro. Cei trei copii au făcut pace temporar şi i-au fost alături în ultimele clipe de viaţă. Legendarul actor s-a stins în conacul său din Douchy.

Actriţele Brigittei Bardot şi Claudia Cardinale, cu care a împărţit ecranul, dar şi preşedintele Emmanuel Macron s-au numărat printre cei care i-au audus un omagiu.

"Şi-a împrumutat chipul său de neuitat pentru a ne întoarce vieţile cu susul în jos. Melancolic, popular, discret, el a fost mai mult decât o vedetă: a fost un monument francez", a fost mesajul transmis de preşedintele Franţei, potrivit observatornews.ro.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Subiecte în articol: alain delon romani cojoc alendelon
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri