Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Studiul BNR. Se va restrânge gradul de îndatorare?

Studiul BNR. Se va restrânge gradul de îndatorare?

de Daniela Ivan    |   

Banca Naţională a României va face un studiu detaliat  privind gradul de îndatorare a populației, urmând să prezinte Comitetul Național pentru Supraveghere Macroprudențială informațiile necesare pentru prevenirea creșterii excesive a creditării și îndatorării populației.

" Nu a fost şi nu este este o intenţie a BNR de a limita creditarea. A fost o discuţie în cadrul Consiliului Naţional pentru Supraveghere macro prudenţială vizavi de această analiză pe care BNR trebuie să o efectueze, o analiză a pieţei în general a profilului celui care doreşte un împrumut, care se creditează, zona pentru care este nevoie”, a declarat Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici. Acesta a adăugat că abia după ce va fi prezentată analiza în Comitet se va căuta cea mai bună variantă. Din Comitetul Macroprundenţial fac parte câte trei reprezentanţi de la următoarele instituţii: Banca Naţională, Ministerul Finanţelor şi ASF. 

 

Poziţia mea o ştiţi - sunt adeptul libertăţilor ca oamenii să se împrumute pentru nevoile curente pe care le au pentru că fără creditare piaţa în sine nu se mişcă, a declarat Eugen Teodorovici

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri