Jurnalul.ro Ştiri Locale Tânăr electrocutat, după ce s-a urcat pe un vagon de marfă în stația Ghioroc

Tânăr electrocutat, după ce s-a urcat pe un vagon de marfă în stația Ghioroc

de Redacția Jurnalul    |   

Un tânăr de 19 ani s-a electrocutat după ce în noaptea de miercuri spre joi s-a urcat pe un vagon de marfă din stația Ghioroc.

Potrivit unui comunicat al CFR SA, în cursul nopții trecute, în stația Ghioroc, un tânăr de 19 de ani s-a urcat pe un vagon de marfă, garat pe o linie abătută, și a fost electrocutat.

„Tânărul, deși însoțit de un grup de prieteni, nu a fost oprit de niciunul dintre aceștia să nu urce pe vagon, din contră prietenii care îl însoțeau au filmat actul de inconștientă extremă surprinzând inclusiv momentul fatal în care tânărul este electrocutat”, arată compania.

Echipajul SMURD a fost solicitat să intervină pentru a acorda primul ajutor, tânărul fiind transportat la spital cu arsuri pe aproximativ 70% din corp.

CFR SA transmite că tensiunea în linia de contact este de 27.000 V, iar actul electric format este fatal: „Cablul sub tensiune creează un câmp electric care este periculos la distanţe mici. Un om care se apropie de cablu, urcându-se pe vagon sau pe locomotivă, devine un fel de paratrăsnet. Fiind neutru din punct de vedere electric, are loc o străpungere a aerului şi o descărcare electrică, formându-se astfel un arc electric la o distanță mai mică de 1.5 metri de linia de contact!”.

Compania arată că în perioada 2014 - 2020 au fost 60 de cazuri de persoane electrocutate în zonele feroviare, între 2021 și 2023 au fost 27 de cazuri, iar în 2024, până în august, au fost înregistrate trei cazuri de persoane electrocutate.

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: tanar electrocutat vagon marfă
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri