Jurnalul.ro Ştiri Externe Ucrainenii îi caută pe militarii ruși care amenință cea mai mare centrală nucleară din Europa

Ucrainenii îi caută pe militarii ruși care amenință cea mai mare centrală nucleară din Europa

Ucraina îi amenință pe militarii ruși care trag în cea mai mare centrală nucleară din Europa sau o folosesc ca bază de tragere, în timp ce numeroase națiuni, care se tem de o catastrofă nucleară, au cerut Moscovei să își retragă forțele de la unitatea din Zaporojie, potrivit Reuters.

„Fiecare soldat rus care fie trage în uzină, fie trage folosind uzina ca acoperire, trebuie să înțeleagă că devine o țintă specială pentru agenții noștri de informații, pentru serviciile noastre speciale, pentru armata noastră", a declarat sâmbătă seara președintele Volodimir Zelenski.

Președintele Ucrainei nu a dat detalii, însă a repetat afirmațiile potrivit cărora Rusia folosește centrala drept „șantaj nuclear”.

Centrala domină malul sudic al râului Dnipro. Forțele ucrainene care controlează orașele și localitățile de pe malul opus au fost supuse unui bombardament intens din partea deținută de Rusia.

Ucraina și Rusia se acuză reciproc cu privire la multiplele incidente din Zaporojia, în sudul Ucrainei. Trupele rusești au capturat centrala la începutul războiului.

(sursa: Mediafax)

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri