Jurnalul.ro Ştiri Observator O nouă amânare în procesul de extrădare al Elenei Udrea. Când se va pronunța Curtea de Apel de la Sofia

O nouă amânare în procesul de extrădare al Elenei Udrea. Când se va pronunța Curtea de Apel de la Sofia

Elena Udrea rămâne în arest în Bulgaria după ce Curtea de Apel de la Sofia a amânat dezbaterile în procesul de extrădare.

Avocaţii acesteia au depus mai multe documente în sprijinul dorinței sale de a nu fi extrădată în România deoarece nu a avut parte de un proces echitabil. Printre argumente se află și faptul că unul dintre judecătorii care au pronunțat sentința nu depusese jurământul ca magistrat dar și o decizie a Curții Constituționale de la București prin care i-ar fi fost anulată pedeapsa.
"Cu toate acestea, autorităţile române fac presiuni pentru extrădarea ei, iar între timp aceasta a primit o serie de ameninţări", au arătat apărătorii Elenei Udrea.

Judecătorii Curții de Apel de la Sofia au invocat o decizie a Curţii de Justiţie a UE cu sediul la Luxemburg prin care sunt obligați să verifice acuzațiile. Instanța a cerut părții române să depună toate documentele și va decide pe 1 sua 8 iunie asupra cererii de extrădare. 

Fostul ministru al Turismului, Elena Udrea, a fost condamnată definitiv la 6 ani de închisoare cu executare în dosarul Gala Bute. Ea a fugit din România în ziua pronunțării sentinței și a fost prinsă în Bulgaria, încercând să treacă frontiera în Grecia. 
Tribunalul districtual din Blagoevgrad a aprobat punerea în executare a mandatului european şi extrădarea în România. Elena Udrea a atacat cu apel decizia la Curtea de Apel din Sofia.

Subiecte în articol: Elena Udrea
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri