Jurnalul.ro Ştiri Externe Un alpinist austriac și-a pierdut viața într-o avalanșă

Un alpinist austriac și-a pierdut viața într-o avalanșă

Un alpinist austriac şi-a pierdut viaţa şi doi alpinişti britanici au fost răniţi într-o avalanşă produsă în nordul Pakistanului, potrivit autorităţilor, informează DPA şi AFP. 

''Trupul unui alpinist austriac a fost recuperat şi doi alpinişti britanici răniţi au fost salvaţi de o echipă a aviaţiei militare'', a declarat pentru DPA Karar Haideri, purtător de cuvânt al organizaţiei Clubul Alpin din Pakistan. 

Avalanşa a avut loc sâmbătă când cei trei bărbaţi se aflau la 5.800 metri altitudine, pe versantul Ultar din Valea Hunza. Misiunea de salvare nu a putu fi demarată imediat din cauza timpului nefavorabil, a mai precizat Haideri. 

Cei doi răniţi vor fi transportaţi la Islamabad. 

Alpinistul austriac care şi-a pierdut viaţa este Christian Huber, iar alpinişti răniţi sunt Bruce Normand şi Timothy Miller, potrivit AFP. 

Situată între vestul lanţului muntos Himalaya, Munţii Hindukuş şi Munţii Karakoram, regiunea Gilgit-Baltistan, acolo unde se află Valea Hunza, deţine 18 dintre 50 cele mai înalte vârfuri muntoase din lume, printre care şi K2, unul dintre cele mai râvnite de alpinişti.AGERPRES

Subiecte în articol: avalansa alpinist austriac pakistan
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri