Jurnalul.ro Ştiri Locale Un medic şi o asistentă medicală din Cluj, condamnaţi cu suspendare pentru luare de mită

Un medic şi o asistentă medicală din Cluj, condamnaţi cu suspendare pentru luare de mită

Un medic şi o asistentă medicală au fost condamnaţi definitiv, de Curtea de Apel Cluj, la închisoare cu suspendare pentru luare de mită. 

"Curtea de Apel Cluj i-a condamnat pe inculpaţii Marian Mitre, medic primar expert al asigurărilor sociale în cadrul Comisiei de expertiză medicală a Casei Judeţene de Pensii Maramureş la pedeapsa de 3 ani închisoare cu suspendare sub supraveghere, termen de încercare 4 ani şi interzicerea unor drepturi, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, şi Floarea Mestic, secretar dactilograf şi asistent medical la Cabinetul de Expertiză Medicală şi Recuperare a Capacităţii de Muncă Sighetu Marmaţiei, la pedeapsa de 2 ani 6 luni închisoare cu suspendare sub supraveghere, termen de încercare 3 ani şi interzicerea unor drepturi, pentru comiterea infracţiunii de luare de mită. Hotărârea este definitivă", se arată într-un comunicat transmis, miercuri, de Direcţia Generală Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Maramureş. 

Potrivit sursei citate, cei doi au primit sume de bani de la mai multe persoane pentru pensia de invaliditate.

"În fapt, în perioada 18 iulie - 08 august 2017, în realizarea aceleiaşi rezoluţii infracţionale, în mod repetat, la intervale scurte de timp, în timp ce se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu, Floarea Mestic a primit sume de bani şi alte foloase materiale de la un număr mare de persoane beneficiare a pensiei de invaliditate sau potenţial beneficiare, în legătură cu îndeplinirea îndatoririlor de serviciu (176 acte materiale). Totodată, a reieşit că, în luna august 2017, în aceleaşi condiţii, în timp ce se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu, Marian Mitre a primit sume de bani şi alte foloase materiale de la un număr de 70 de persoane, în legătură cu îndeplinirea îndatoririlor de serviciu", se mai arată în comunicat. AGERPRES

Subiecte în articol: mita medic
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri