x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto 5 motive pentru care să alegi un SUV electric în 2024

5 motive pentru care să alegi un SUV electric în 2024

16 Mai 2024   •   19:00
5 motive pentru care să alegi un SUV electric în 2024

În ultimii ani autoturismele electrice au devenit tot mai populare. Producătorii mondiali s-au aliniat la inițiativa pentru protejarea mediului înconjurător și-au găsit modalități sustenabile de propulsie pentru a lansa autoturisme eco. Pe de altă parte și șoferii au devenit tot mai conștienți de beneficiile achiziției unor autoturisme electrice și le aleg tot mai mult în detrimentul celor pe benzină sau diesel.

Suv-urile electrice au devenit în special o opțiune tot mai populară datorită combinației pe care o oferă, și anume, spațiu generos, confort, performanță și eficiență. Este drept că și producătorii au lansat în liniile lor, cum ar fi de exemplu, gama Mercedes-Benz EQ, multe modele performante care oferă o experiență de condus superioară, ultra silențioasă, reacție de răspuns instantă și tehnologie de vârf.

În acest articol îți vom prezenta top 5 motive pentru care să alegi un SUV electric în 2024, dacă ești căutarea unui model care să-ți răspundă tuturor nevoilor.

1.     Impactul redus asupra mediului

Primul și cel mai important motiv pentru care să alegi un SUV electric în detrimentul unuia ce funcționează cu propulsii tradiționale se referă cu siguranță la sustenabilitate și impactul redus asupra mediului. Astfel, în orașe, unde calitatea aerului este adesea compromisă, să alegi să conduci un SUV electric poate face diferența în ceea ce privește combaterea poluării urbane.

2.     Costuri mai mici de alimentare

Pe lângă faptul că vei proteja mediul înconjurător, costurile aferente alimentării vor fi mult mai mici decât în cazul SUV-urilor pe benzină sau diesel, mai ales că prețul carburanților clasici este din ce în ce mai mare.

Producătorii lucrează în mod constant la modele care să consume mult mai puțin, să aibă o autonomie mai mare și să necesite un ciclu de încărcare mai scurt dar care să te ajute să parcurgi o distanță mai mare.

De asemenea, poți încărca autoturismul direct la priza de acasă sau poți să folosești stațiile speciale de încărcare sau  poți să-l încarci gratis în anumite locuri, cum ar fi mall-urile.

3.     Performanță și eficiență

În domeniul autoturismelor electrice inovațiile sunt constante și sunt dezvoltate mereu tehnologii avansate care îmbunătățesc semnificativ întreaga experiență de condus.

SUV-urile electrice au de asemenea și caracteristici de siguranță avansate care te vor ajuta să conduci mai ușor, fie că discutăm despre drumurile urbane sau cele extra urbane. Vorbim aici despre sistemele de asistență la frânare, sisteme active de menținere a benzii de circulație sau despre cele care ajută la evitarea coliziunii și la păstrarea distanței între autovehicule.

De asemenea, atunci când alegi un SUV electric nu este nevoie să renunți nici la caracteristicile de lux, confort sau dotări premium, întrucât există modele care îți îndeplinesc cu succes toate nevoile și preferințele. Spre exemplu, Mercedes-Benz EQC combină rafinamentul și performanța de înaltă clasă cu tehnologia de ultimă generație. Cu un design distinctiv, propulsie electrică avansată și caracteristici de siguranță superioare, modelul aduce o experiență de condus inegalabilă în segmentul SUV-urilor electrice de lux.

4.     Întreținere redusă

Unul dintre cele mai mari beneficii ale deținerii unui SUV electric se referă și la numărul redus de vizite la service.

Fără motor tradițional, cutie de viteze complexă sau sistem de evacuare, SUV-urile electrice au semnificativ mai puține componente care se pot strica sau care necesită întreținere regulată.

5.     Reduceri și subvenții de la stat

Dacă îți cumperi un autoturism electric, beneficiezi de asemenea din partea statului de un sprijin semnficativ. Inițiativele guvernamentele, dar și cele din partea producătorilor includ scutiri de taxe sau oferte de preț mai mici la achiziționarea unui autovehicul electric, facilități în ceea ce privește taxele de înmatriculare și chiar subvenții directe pentru costurile de încărcare.

Concluzie

Alegerea unui SUV electric în 2024 este o decizie inteligentă atât din punct de vedere ecologic, cât și economic. Cu avantaje care variază de la reducerea amprentei de carbon și economii pe termen lung, până la performanțe de condus superioare și beneficii fiscale, SUV-urile electrice reprezintă o soluție perfectă atât pentru drumurile de zi cu zi din orașe, cât și pentru cele extra urbane.

Și dacă vrei să fii sigur că viitorul tău SUV electric îți va îndepli cu succes toate nevoile, te invităm să vizitezi showroom-urile Auto Schunn, dealer autorizat Mercedes-Benz.

 

 

 

 

×