x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto A sosit Mitsubishi Outlander PHEV!

A sosit Mitsubishi Outlander PHEV!

de Sebastian S. Eduard    |    09 Iul 2014   •   16:33
A sosit Mitsubishi Outlander PHEV!

Mitsubishi Outlander PHEV a ajuns şi în România. Modelul este primul automobil de serie produs de către un constructor major, proiectat încă de la început cu ispozitive incorporate pentru ca şoferul să poată opta fie pentru motorizarea tradiţională, fie pentru cea hibridă (Plug-in Hybrid EV).

Puţină teorie

Este bine cunoscut faptul că autonomia redusă este principalul dezavantaj al vehiculelor electrice şi chiar dacă s-a ajuns la distanţe de peste 150 km (cu mult peste distanţa medie parcursă zilnic în Europa), încă este departe de a se compara cu autonomia vehiculelor clasice. Un alt dezavantaj ar fi lipsa infrastructurii necesare din multe zone, chiar şi din resedinţe.

Într-o oarecare măsură, vehiculele hibride sunt o soluţie de compromis, autonomia lor în modul Pur Electric fiind de doar 2—5 km. Acestea utilizează frânarea regenerativă pentru a recupera o parte din energie.

Un pas îainte este făcut de hibridele Plug-in. Acestea oferă, cu ajutorul acumulatorilor mai mari, o autonomie de 20-50 km. Deşi utilizează frânare regenerativă şi poate recupera astfel o bună parte din energia consumată, hibridele Plug-in pot fi puse în valoare doar dacă se utilizează o sursă externă de energie electrică. În caz contrar ele sunt doar simple hibride.

Vehicule electrice cu autonomie extinsă. În cazul acestor vehicule, roţile sunt propulsate doar de motorul electric, cel termic având doar rolul de a antrena generatorul. Autonomia acestor vehicule ajunge până la aprox. 500 km. De asemenea, neavând un sistem de încărcare rapidă, au dezavantajul unui timp mare de încărcare al acumulatorilor.

Outlander PHEV. Modelul nou lansat pe piaţă, are avantajul că oferă o autonomie de până la 800 km, mulţumită celor 3 moduri de propulsie (electric, paralel sau serie), selectate în funcţie de necesar. Aşadar, vehicul este adaptat oricărui tip de încărcare şi care, prin cele trei moduri de utilizare, asigură un consum minim de energie. Mulţumită arhitecturii electronice, acest vehicul reuşeşte să ofere atât posibilitatea unei încărcări extrem de rapide cât şi posibilitatea de a acumula energie în timpul deplasării.

×