x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto Avantajele anvelopelor premium de vară

Avantajele anvelopelor premium de vară

21 Mar 2022   •   12:44
Avantajele anvelopelor premium de vară

Atunci când ai un autoturism trebuie să știi că este necesar să investești în el și să îl întreții corespunzător. Astfel că trebuie să faci regulat schimbul de ulei, de filtre, plăcuțe de frână și tot felul de piese de la direcție, și nu în ultimul rând trebuie să îi schimbi anvelopele corespunzător fiecărui sezon. Începând cu luna aprilie deja este în regula să te gândești să îți echipezi mașina cu anvelopele de vară și să renunțe la cele pentru zăpadă.

Ce anvelope să alegi pentru mașina ta?

 Îți recomandăm să alegi cele mai bune anvelope atunci când îți echipezi mașina, deoarece acestea sunt foarte importante ca să fii în deplină siguranță. Niște anvelope de calitate vor avea o aderență mai bună pe șosea, iar distanța de frânare este optimizată rezultând o distanță de frânare mai scurtă. De asemenea, anvelopele premium sunt mai durabile și la viteze mari se comportă mult mai bine decât o anvelopă de buget. Și pentru că este bine să te gândești și la consumul pe care îl are mașina ta, este bine de știut ca niște anvelope premium oferă un consum mai redus de combustibil iar zgomotul este mai redus în timpul mersului.

Producători de top din domeniul anvelopelor dispun de tehnologii de fabricație mult mai avansate în zilele noastre, astfel că vin cu o gamă variată de produse excepționale, care îți vor oferi siguranță pe șosele. Printre producătorii de anvelope premium se numără Michelin, Continental, Nokian, Bridgestone sau Pirelli. Indiferent că dorești să îți cumperi anvelope de vară sau de iarnă, trebuie să studiezi bine oferta și să vezi ce se potrivește mai bine mașinii tale. Dacă alegi niște anvelope Michelin, care sunt recunoscute pentru eficiența energetică și aderența foarte bună în viraj, dar si pe timp de ploaie, știi că poți avea încredere și că te vei bucura de siguranță maximă. Dacă îți cumperi anvelope Bridgestone atunci știi că ai ales asemenea multor clienți și că acestea se pretează chiar și la SUV-uri și mașini super sport. Însă orice model ai dori să alegi pentru mașina ta, consultă prima dată magazinul online janta.ro de unde îți poți alege dintre  multitudinea de produse disponibile. 


Pe ce criterii îți alegi anvelopele? 

Ca în orice situație, atunci când îți cumperi anvelope trebuie să știi la ce anume să te uiți pentru a fi potrivite autoturismului tău și necesitaților tale. Anvelopele de vară sunt concepute pentru a fi eficiente pe asfalt încins sau umed și în căldură mare, astfel că au o compoziție care oferă în primul rând o aderență foarte bună pe șosea. Acestea au o compoziție diferită de cele pentru iarnă sau cele all season. Primul parametru de care trebuie să ții cont când îți cumperi anvelope este dimensiunea acestora, care trebuie să fie conformă cu ce se recomandă în cartea mașinii.

O altă caracteristică a cauciucurilor, foarte importantă, este adâncimea, iar specialiștii recomandă ca la anvelopele de vară să faci schimbul dacă acestea ajung la 3 milimetri, deoarece se reduce aderența, mai ales pe carosabil umed. Pentru că siguranța ta este pe primul loc, un sfat este acela de a-ți achiziționa întotdeauna anvelope noi pentru mașina ta. În acest fel ai siguranța că respectă toate caracteristicile pentru a-ți oferi control total asupra mașinii și a-ți da siguranță în timpul mersului.

×