x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto Topul celor mai fiabile mărci și modele de mașini

Topul celor mai fiabile mărci și modele de mașini

de Redacția Jurnalul    |    14 Aug 2024   •   16:45
Topul celor mai fiabile mărci și modele de mașini

Un clasament al celor mai fiabile mașini a fost realizat de ChatGPT iar în acestea sunt incluse mărci cunoscute de autovehicule.

 AI-ul dezvoltat de OpenAI are abilități impresionante. Prin urmare, ChatGPT alege din informațiile de pe internet iar datele sunt folosite pentru antrenarea chatbot-ului, potrivit The Car Guide, citat de useit.ro.

Potrivit acestuia, topul depinde de o varietate de factori, cum sunt preferințele personale, bugetul și modul în care va fi utilizată mașina. 

Cele mai bune mașini noi

„Există câteva mașini care sunt considerate adesea cele mai bune în categoriile lor. În funcție de factori precum performanța, rezistența, siguranța și valoarea totală. Unele exemple de mașini care sunt considerate foarte bune în categoriile lor sunt Tesla Model S pentru mașini electrice. Mazda MX-5 pentru mașini sportive. Toyota Camry pentru sedan de mărime medie. Honda Civic pentru mașini compacte și Subaru Outback pentru SUV-uri.,” a răspuns ChatGPT, atunci când chatbot-ul a fost întrebat care sunt cele mai bune mașini noi din lume. 

Citiți și Ministerul Economiei clasifică apartamente listate pe Airbnb

Cele mai potrivite mașini second hand

Chatbot-ul a fost întrebat și care sunt mașinile care merită să fie cumpărate la mâna a 2-a. 

„Unele dintre cele mai bune mașini la mâna a 2-a, potrivit experților din industrie și rapoartelor pentru consumatori, sunt Honda Civic, Toyota Corolla, Toyota Camry, Subaru Outback, Mazda3 și Honda Accord. Toate aceste mașini sunt renumite pentru fiabilitate, siguranță și rezistență. Ceea ce le face alegeri bune pentru cei care vor o mașină la mâna a 2-a deoarece vor rezista mai mulți ani,” a răspuns ChatGPT. 

Cele mai fiabile modele

Potrivit ChatGPT, sunt mai multe mărci cunoscute pentru rezistența lor, printre care Toyota, Honda, Lexus. Printre modelele alese se numără Corolla, Camry, Civic, Lexus ES, LS și RX dar și Subaru Impreza, Mazda MX-5 și Kia Soul.

Citiți și De ce alte ţări știu să facă achiziții publice, iar România nu? Avocat: De frică. Noi avem o mare problemă cu profesionalizarea oamenilor

Mașinile pe care trebuie să le eviți 

Chatbot-ul a sfătuit utilizatorii să „cerceteze piața și să obțină un raport al istoriei vehicului pentru a se asigura că mașina nu a fost implicată în accidente importante și nu are probleme majore. Este o idee bună ca un mecanic de încredere să inspecteze mașina înainte de a o cumpăra”. 

Calitatea și fiabilitatea unui vehicul poate să varieze, în funcție de marcă, model, anul produs și cum a fost întreținută. 

Potrivit ChatGPT, „unele mașini au o reputație că nu sunt la fel de fiabile sau sunt mai susceptibile la probleme față de altele”. Acestea sunt Fiat, Jaguar, Land Rover și Alfa Romeo dar și Dodge Dart, Nissan Pathfinder și Volkswagen Beetle.

×
Subiecte în articol: masini auto ChatGPT fiabil modele masini chatbot