x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto Directivă UE. Ce se întâmplă cu mașinile mai vechi de 15 ani

Directivă UE. Ce se întâmplă cu mașinile mai vechi de 15 ani

de Redacția Jurnalul    |    01 Apr 2024   •   12:30
Directivă UE. Ce se întâmplă cu mașinile mai vechi de 15 ani

Proprietarii de mașini vechi trebuie să îndeplinească niște obligații impuse printr-o directivă UE.

Astfel că noile reglementări ale Uniunii Europene  prevăd că mașinile care au o vechime de peste 15 ani și prezintă defecțiuni majore la componente esențiale cum ar fi motorul, transmisia, frânele sau direcția vor fi clasificate drept reziduale și nu vor mai putea fi supuse unor reparații semnificative.

Această măsură va conduce la eliminarea acestor autovehicule din circulație prin casare.

Măsuraface parte din pachetul "Fit for 55" al Uniunii Europene, care vizează reducerea emisiilor cu cel puțin 55% până în 2030 și realizarea neutralității climatice a UE până în 2050. Obiectivul principal al acestui pachet este să ofere un cadru coerent și echilibrat pentru atingerea acestor obiective climatice, asigurând în același timp o tranziție justă și echitabilă din punct de vedere social.

Proprietarii de mașini mai vechi ar trebui să fie conștienți de schimbările iminente și să ia în considerare alternative ecologice. Acestea includ achiziționarea unor mașini mai puțin poluante sau utilizarea transportului public, cu scopul de a reduce impactul negativ asupra mediului înconjurător, transmite Antena3 CNN

×
Subiecte în articol: auto masini vechime 15 ani ue