x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto Un cunoscut producător suedez de vehicule electrice intră în faliment

Un cunoscut producător suedez de vehicule electrice intră în faliment

de Redacția Jurnalul    |    18 Oct 2023   •   00:40
Un cunoscut producător suedez de vehicule electrice intră în faliment
Sursa foto: Hepta

Compania suedeză Volta Trucks AB plănuieşte să se declare în stare de faliment în urma unei defecţiuni în lanţul său de aprovizionare, a anunţat compania, potrivit Bloomberg.

Decizia vine la aproximativ două luni după ce Proterra Inc., furnizorul de baterii al Volta, a dat faliment, ceea ce a făcut ca producătorul de camioane să nu-şi atingă obiectivele de producţie. Colapsul „a afectat negativ capacitatea companiei de a obţine suficient capital într-un mediu deja dificil de obţinere a capitalului pentru jucătorii din domeniul vehiculelor electrice", a declarat consiliul de administraţie al Volta.

Depunerea cererii de intrare în faliment a Proterra în Statele Unite a venit „în cel mai prost moment, când producţia trebuia să fie crescută", potrivit Byggmastare Anders J Ahlstrom AB, unul dintre cei mai mari acţionari ai Volta.

În noiembrie, Volta a strâns fonduri la o evaluare de aproximativ 600 de milioane de euro (633 de milioane de dolari), în timp ce se pregătea să livreze primele sale camioane. Compania, care are aproximativ 850 de angajaţi, a avut ca obiectiv o ofertă publică iniţială în 2024, potrivit directorului executiv Essa Al-Saleh.

Problemele legate de lanţul de aprovizionare şi penuria de piese cheie au afectat perspectivele investitorilor în întreaga industrie. Volta fusese unul dintre cele câteva startup-uri suedeze care încercau să ocupe poziţia de lider în domeniul transportului durabil într-o ţară în care producătorul de camioane Volvo AB şi Scania de la Volkswagen AG au o istorie îndelungată.

Byggmasteren deţinea aproximativ 10% din acţiunile companiei la 30 iunie, o participaţie care acum nu mai are nicio valoare, potrivit declaraţiei. De asemenea, a investit aproximativ 4 milioane de euro într-un împrumut garantat către Volta în al treilea trimestru, a precizat holdingul, adăugând că valoarea împrumutului este acum „dificil de evaluat".

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: vehicule electrice faliment Volta Trucks