x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto Germania: Investigaţiile privind motoarele diesel au fost extinse la Dacia, BMW, Mercedes, Nissan, Jaguar şi Ford

Germania: Investigaţiile privind motoarele diesel au fost extinse la Dacia, BMW, Mercedes, Nissan, Jaguar şi Ford

11 Noi 2015   •   17:40
Germania: Investigaţiile privind motoarele diesel au fost extinse la Dacia, BMW, Mercedes, Nissan, Jaguar şi Ford
Sursa foto: Marin Raica/Intact Images

Autoritatea Federală din domeniul Transporturilor din Germania (KBA) a extins investigaţiile asupra manipulării emisiilor la maşinile cu motoare diesel dincolo de Volkswagen şi va efectua teste pentru posibile 'emisii poluante neobişnuite' la peste 50 de modele, de la branduri ca Dacia, BMW, Mercedes, Nissan, Jaguar şi Ford, transmite publicaţia britanică 'Guardian'.

Testele vor fi derulate în rândul vehiculelor produse de 23 branduri auto germane şi străine, din cauza suspiciunilor privind manipularea emisiilor de oxid de azot.

KBA a anunţat că testele vor fi efectuate după ce Volkswagen a recunoscut că a utilizat programe software pentru a manipula rezultatele testelor de poluare, dar şi pentru 'a verifica datele privind emisiile'.

KBA va compara datele privind emisiile înregistrate în laborator cu cele de pe şosele. Printre brandurile investigate de KBA se află: Renault (Dacia, Kadjar), BMW (3 Series, 5 Series), Daimler Mercedes (C-Class, CLS, Sprinter, V-Class, Daimler Smart Fortwo), Fiat Chrysler (Alfa Romeo Guilietta, Panda, Ducato, Jeep Cherokee) Ford (Focus, C-Max), GM Opel (Astra, Insignia, Zafira), Nissan (Navara), Peugeot (Peugeot 308) şi Toyota (Auris).

De la Volkswagen sunt verificate modelele Golf, Beetle, Passat, Touran, Touareg, Golf Sportsvan, Polo, Crafter, Amarok; Audi A6, A3; Porsche Macan.

Cel mai mare producător auto european face deja obiectul unor investigaţii în mai multe ţări după ce, în luna septembrie, a recunoscut că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel. Săptămâna trecută, scandalul de la Volkswagen a luat o nouă turnură, după ce grupul auto a recunoscut că a subestimat consumul de combustibil şi nivelul emisiilor de dioxid de carbon pentru aproximativ 800.000 de maşini, mărcile VW, Seat, Skoda şi Audi, vândute în Europa. De asemenea, Volkswagen a admis că a găsit pentru prima dată indicii privind modificarea nivelului emisiilor şi la vehiculele echipate cu motoare pe benzină, extinzând un scandal care până acum se concentra pe motoarele diesel.

Portofoliul grupului Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi şi Bugatti, dar şi camioanele MAN şi Scania.

×
Subiecte în articol: diselgate scandal Volkswagen