x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto Jaguar Land Rover are o dilemă, Polonia sau Slovacia?

Jaguar Land Rover are o dilemă, Polonia sau Slovacia?

03 Iul 2015   •   19:21
Jaguar Land Rover are o dilemă, Polonia sau Slovacia?

Constructorul britanic de automobile de lux Jaguar Land Rover urmează să decidă luni între Polonia şi Slovacia unde va construi o uzină de asamblare în care va investi aproximativ 1,85 miliarde de dolari, a declarat vineri ministrul polonez al Economiei, Janusz Piechocinski, transmite Bloomberg.

'Polonia este în cursă pentru un anumit investitor asiatic. Singurul nostru rival este Slovacia' a declarat Janusz Piechocinski. Potrivit acestuia uzina ar urma să producă 350.000 de vehicule pe an, începând din 2019. Proiectul 'ar fi cea mai mare investiţie în industria auto din Polonia', a subliniat Janusz Piechocinski.

Joi, Jaguar Land Rover, companie deţinută din 2008 de grupul indian Tata Group, a semnat un contract pentru producţia unor vehicule la uzina Magna Steyr de la Graz (Austria), întrucât cele trei uzine ale sale din Marea Britanie lucrează la capacitate maximă.

'Jaguar Land Rover continuă să evalueze oportunităţile globale pentru a-şi creşte producţia în viitor. Europa este o opţiune atractivă dar este doar unul din locurile pe care le luăm în considerare. Nu a fost luată încă nicio decizie finală cu privire la locaţia preferată' a informat compania într-un comunicat.

În luna octombrie a anului trecut, Jaguar Land Rover a inaugurat prima sa uzină de peste hotare, în China, iar în prezent construieşte o altă uzină în Brazilia, în dorinţa de a aduce producţia mai aproape de pieţele sale principale.

Pe lista constructorilor auto care au uzine de asamblare în Polonia se numără Fiat Chrysler Automobiles NV şi Opel, divizie a General Motors Co.

×
Subiecte în articol: jaguar land rover