x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto Manșă, în loc de volan. Cum arată SUV-ul electric bZ4x

Manșă, în loc de volan. Cum arată SUV-ul electric bZ4x

de Tudorel Muşat    |    27 Dec 2021   •   09:15
Manșă, în loc de volan. Cum arată SUV-ul electric bZ4x

Toyota vinde SUV-ul electric bZ4x și pe piața europeană. Nipponii promit o autonomie de până la 450 de kilometri cu o singură încărcare. SUV-ul va fi oferit cu unul sau două motoare electrice.

Prima variantă oferă 204 CP suficienți pentru a atinge 100 km/h în 8,4 secunde și 160 km/h viteză maximă, cea de-a doua dispune de 218 cai putere. În aceste condiții, versiunea cu tracțiune integrală atinge 100 km/h în 7,7 secunde. Pentru bZ4x cu tracțiune față, Toyota a pregătit o baterie de 71.4 kWh, iar pentru cea cu tracțiune integrală, un acumulator cu capacitatea de 72.8 kWh.

Autonomia anunțată pentru cea dintâi este de aproximativ 450 de kilometri WLTP. Toyota garantează că acumulatorul va funcționa la 70% din capacitate chiar și după 10 ani sau un milion de kilometri, atât timp cât este verificată o dată pe an într-un centru autorizat Toyota. Noul bZ4x va fi oferit împreună cu un sistem de direcție obișnuit, dar, ulterior, clienții din Europa vor putea opta și pentru sistemul One Motion Grip cu al său volan de tip manșă.

×