x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto Tu te-ai gândit cu ce mașină pleci în mini-vacanța de 1 mai și Paști?

Tu te-ai gândit cu ce mașină pleci în mini-vacanța de 1 mai și Paști?

22 Apr 2024   •   10:55
Tu te-ai gândit cu ce mașină pleci în mini-vacanța de 1 mai și Paști?
Sursa foto: tiriacautorent.ro

Mini-vacanța de Paști se apropie cu pași repezi, un motiv în plus de bucurie este că, în 2024, aceasta are mai multe zile libere comparativ cu anii trecuți fiindcă se adaugă și ziua liberă de 1 mai.

Vei putea avea 6 zile libere pentru care poți începe deja să te pregătești, punând la punct toate detaliile, inclusiv pe cele legate de transport – fie că alegi să pleci cu mașina personală, fie că alegi să apelezi la o firmă ce oferă servicii premium de închiriere auto.   

1. Alegerea mașinii

În primul rând, ar trebui să te hotărăști dacă alegi să pleci cu mașina ta sau cu o mașină închiriată, aceasta fiind o soluție mult mai avantajoasă. Inclusiv din punct de vedere financiar, în cazul în care intenționezi să pleci într-o călătorie cu un grup mai mare de prieteni sau cu familia extinsă, costurile vor fi mult mai mici. De asemenea, în această perioadă, există companii care au oferte speciale la serviciile de închiriere auto, cum ar fi de exemplu aceea că plătești 6 zile de închiriere și beneficiezi de 1 zi gratuită. Trebuie să mai ai în vedere că, în perioada sărbătorilor, cererea pentru mașinile de închiriat este mult mai mare, așa că este important să îți faci rezervarea din timp.    

2. Verificarea documentelor

În cazul în care optezi pentru mașina personală, ar trebui să te asiguri înainte că toate documentele sunt în regulă, sunt valabile și sunt achitate la zi (asigurarea obligatorie RCA, documentul de Inspecție Tehnică Periodică - ITP-ul și rovinieta).  Dacă, însă, te hotărăști să închiriezi, de documentele mașinii se ocupă de regulă firma respectivă. Totuși, îți recomand să ai la îndemână datele de contact ale acesteia, inclusiv pentru posibile situații neprevăzute. Cel mai important este să alegi modelul potrivit pentru planurile tale de vacanță, firmele de închirieri auto punând la dispoziție pentru perioadele speciale de sărbători o flotă auto suficient de variată ce poate conține și noi modele auto, cu funcționalități și motoare performante de ultimă generație, cum ar fi Mercedes-Benz E Class sau BMW Seria 5, proaspăt lansate la finalul anului trecut.

3. Verificarea mașinii

La mașina ta personală trebuie să verifici anvelopele (să nu fie foarte uzate - inclusiv roata de rezervă, să fie potrivite pentru sezon și să aibă presiunea corectă) și lichidele (pot fi verificate la bord, dar și fizic cum ar fi nivelul uleiului, eventualele scurgeri sub mașină sau lichidul de parbriz). De asemenea, trebuie să mai ai în vedere funcționarea corectă a ștergătoarelor și a sistemului de iluminare, de frânare și a celui de climatizare. Atunci când optezi pentru o mașină închiriată, dacă nu ai mai condus niciodată modelul respectiv, o poți testa în prealabil pentru a te asigura că mașina este potrivită nevoilor tale. De cele mai multe ori, însă, explicațiile oferite de personalul autorizat în momentul închirierii sunt mai mult decât suficiente.

4. Pregătirea situațiilor neprevăzute

Pentru situațiile neprevăzute trebuie să ai la dispoziție un kit complet de urgență, atât cel obligatoriu (trusa de prim ajutor, triunghiul reflectorizant, extinctorul și vesta reflectorizantă), cât și câteva lucruri în plus, cum ar fi o lanternă sau o umbrelă. În mod normal, companiile care acordă servicii de închiriere auto pe termen scurt, pentru o perioadă cuprinsă de obicei între 1 zi și 60 de zile, echipează complet mașinile. Chiar și așa, nu strică niciodată să faci și tu o verificare. În general, este bine să te decizi asupra unor modele de mașini sigure, confortabile la drum lung și performante, aceste alegeri te pot salva în situații neprevăzute și te vor ajuta să ajungi în siguranță la destinație. Poți opta dintr-o varietate de modele auto pornind de la cele de dimensiuni mari, de tip SUV sau VAN, până la modele de tip sedan, break sau limuzină.

Pentru mai multe detalii despre serviciile de închiriere auto și ofertele speciale din această perioadă, click aici.

 

×