x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto Vești proaste pentru șoferii de mașini eco. Orașul din România unde se va plăti pentru încărcarea vehiculelor electrice și hibrid

Vești proaste pentru șoferii de mașini eco. Orașul din România unde se va plăti pentru încărcarea vehiculelor electrice și hibrid

de Redacția Jurnalul    |    13 Dec 2023   •   18:15
Vești proaste pentru șoferii de mașini eco. Orașul din România unde se va plăti pentru încărcarea vehiculelor electrice și hibrid

Autoritățile locale dintr-un oraș al României nu mai permit încărcarea gratuită a mașinilor electrice și hibrid.

Din ianuarie 2024, șoferii de mașini eco vor trebui să plătească pentru alimentarea vehiculelor în municipiul Brașov.

Aici sunt înregistrate 999 de mașini electrice și 4.450 hibrid, dintre care o parte semnificativă sunt cu sistem plug-in, nota brasov.net, în urmă cu circa două luni. 

Primăria a pus în dezbatere publică noul regulament pentru folosirea stațiilor de încărcare pentru mașinile electrice și hibrid. Proprietarii unor astfel de autoturisme sunt așteptați ca până pe 10 ianuarie 2024 să-și spună părerea și să aducă modificări sau completări.

"Având în vedere că în acest moment municipalitatea derulează un proiect de dezvoltare a unei rețele de aproximativ 250 de stații de încărcare în zonele intens circulate, în cartiere, în stațiile de taxi și în parcările publice, este necesară reglementarea modului în care utilizatorii pot beneficia de aceste servicii, atât condițiile în care își pot încărca mașinile, facilitățile pe care le au, cât și tariful pe care ar trebui să îl plătească pentru încărcarea acestor vehicule electrice", a precizat purtătorul de cuvânt al Primăriei municipiului Brașov, Sorin Toarcea, potrivit scrie antena3.ro.

Prețul propus este de 1,4 lei/kwh.

Totodată, în decembrie 2023, primăria avea în implementare un proiect de dezvoltare a unei rețele de circa 250 de stații de încărcare amplasate în zonele intens circulate, în cartiere, în stațiile de taxi și în parcările publice.

”Avem finanțare aprobată pentru alte aproximativ 140 de stații, o parte prin PNRR și o parte prin AFM. Suntem în etapa a II-a de evaluare pentru alte 80 de stații, finanțate tot prin AFM. Odată cu implementarea acestor proiecte vom ajunge la o rețea care va cuprinde 250 de stații publice, amplasate atât în cartiere, cât și în zonele frecventate de turiști. Brașovul este, cu siguranță, unul dintre orașele cele mai prietenoase cu autoturismele electrice. Ne dorim să facem din Brașov capitala verde a României și să atingem ținte ambițioase în ceea ce privește reducerea poluării, dar pentru a le cere brașovenilor să treacă la un transport electric, trebuie să le asigurăm și infrastructura necesară încărcării autovehiculelor electrice”, a precizat primarul Allen Coliban la momentul respectiv, potrivit brasov.net.

×
Subiecte în articol: incarcare gratuit brasov masini electrice hibrid