x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto Volvo și Tesla opresc producția în Europa din cauza atacurilor Houthi din Marea Roșie

Volvo și Tesla opresc producția în Europa din cauza atacurilor Houthi din Marea Roșie

de Redacția Jurnalul    |    13 Ian 2024   •   18:20
Volvo și Tesla opresc producția în Europa din cauza atacurilor Houthi din Marea Roșie
Sursa foto: Hepta

Volvo Cars, care este deținută majoritar de compania chineză Geely, va întrerupe săptămâna viitoare producția la uzina sa din Gent, Belgia, timp de trei zile, din cauza întârzierilor cauzate de situația de securitate din Marea Roșie, a anunțat compania, citată de Reuters.

O livrare de cutii de viteze a fost întârziată, a declarat un purtător de cuvânt al producătorului auto cu sediul în Suedia, a doua companie după Tesla care anunță o întrerupere a producției din cauza atacurilor asupra navelor din Marea Roșie.

Livrările de mașini, obiectivele de producție și cealaltă uzină europeană din Gothenburg, Suedia, nu au fost afectate de pauză, a precizat purtătorul de cuvânt.

Atacurile militanților Houthi susținuți de Iran, solidari cu gruparea islamistă palestiniană Hamas în lupta sa împotriva Israelului în Gaza, au perturbat una dintre cele mai importante rute de transport maritim din lume, obligând navele de containere să treacă prin sudul Africii și să evite Canalul Suez.

Acest lucru adaugă aproximativ 10 zile și costuri de combustibil de 1 milion de dolari la o călătorie din Asia spre Europa.

×
Subiecte în articol: volvo tesla houthi marea rosie