x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Banca Transilvania a vândut obligaţiuni de 500 de milioane de euro, la un randament de 9% pe an

Banca Transilvania a vândut obligaţiuni de 500 de milioane de euro, la un randament de 9% pe an

de Redacția Jurnalul    |    22 Apr 2023   •   09:40
Banca Transilvania a vândut obligaţiuni de 500 de milioane de euro, la un randament de 9% pe an
Sursa foto: Hepta

Banca Transilvania a vândut vineri seară obligaţiuni de 500 de milioane de euro, la un randament de 9% pe an, ca parte a emisiunii de obligaţiuni de 1 mld. de euro aprobată de acţionari, într-un program de finanţare pentru criteriile de eligibilitate MREL, scrie Ziarul Financiar.

Potrivit datelor publicate de Ziarul Financiar, emisiunea de obligaţiuni a Băncii Transilvania are maturitatea de 4 ani, investitorii alocând ordine în jur de 850 de milioane de euro, însă banca a ales să atragă, pentru moment, jumătate de miliard de euro.

„Au fost ordine şi de pe extern şi de pe piaţa internă”, spune un bancher.

Obligaţiunile urmează să fie listate pe o piaţă de capital.

Potrivit datelor publicate în platforma Bloomberg, printre brokerii acestei tranzacţii se numără Morgan Stanley, BT Capital Partners şi ING.

Aceasta este una dintre cele mai mari finanţări ale unei instituţii de credit din România.

Banca Transilvania are 13,8 mld. lei capitalizare, iar din acţionariatul acesteia fac parte toate cele 7 fonduri de pensii Pilon 2, cu o deţinere de 24%, dar şi Bancă Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare.

În octombrie 2022, Omer Tetik, directorul general al băncii, spunea într-un interviu pentru Ziarul Financiar, că această finanţare de 1 mld. euro în obligaţiuni neconvertibile este pentru îndeplinirea cerinţelor de datorii eligibile MREL.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: banca transilvania vanzare obligatiuni