x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Bursa de la Bucureşti a deschis în scădere pe majoritatea indicilor şedinţa de tranzacţionare de luni

Bursa de la Bucureşti a deschis în scădere pe majoritatea indicilor şedinţa de tranzacţionare de luni

de Redacția Jurnalul    |    15 Ian 2024   •   15:45
Bursa de la Bucureşti a deschis în scădere pe majoritatea indicilor şedinţa de tranzacţionare de luni

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a deschis în scădere pe majoritatea indicilor şedinţa de luni, cu un rulaj la tranzacţionare de 7,9 milioane de lei (1,6 milioane de euro), după 40 de minute de la începerea tranzacţiilor.

Indicele principal BET, care arată evoluţia celor mai lichide 20 de companii, înregistra o depreciere de 0,05%, iar indicele BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 43 de acţiuni de la BVB, consemna o creştere de 0,05%.

Totodată, indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a coborât cu 0,06%, în timp ce reperul de randament al fondurilor de investiţii, BET-BK, era pe minus cu 0,03%.

Indicele BET-FI al SIF-urilor câştigase 0,09%, în timp ce BET-NG, indicele celor 10 companii din sectorul energetic şi al utilităţilor, s-a depreciat cu 0,24%.

Conform datelor BVB, cele mai mari creşteri ale valorii acţiunilor le înregistrau Socep (+14,29%), UCM Reşiţa (+14,29%) şi SSIF BRK Financial Group (+2,27%).

Pe de altă parte, în scădere erau acţiunile Electroargeş (-5,69%), Zentiva (-2,72%) şi Promateris (-2,60%).

×
Subiecte în articol: bursa bucuresti tranzactionare